Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'Ses Bombası Yapımı' Videosu İzleyip, Evde Denedi; 2 Gözünden Yaralandı

'Ses Bombası Yapımı' Videosu İzleyip, Evde Denedi; 2 Gözünden Yaralandı
0
87

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Adana'da toplumsal medyada 'ses bombası yapımı' görüntüsü izleyip meskende yapmaya çalışan M.E.Ç. (11), karışımın patlamasıyla 2 gözünden yaralandı. 

Ailesinin birinci yardım takımlarına haber vermesi sonrası hastaneye kaldırılan çocuğun görme kaybı riski bulunduğu öğrenildi.

Yüreğir ilçesinde yaşayan ortaokul öğrencisi M.E.Ç., 28 Haziran'da evde oturduğu sırada toplumsal medyada 'ses bombası yapımı' isimli bir görüntü izledi. Aynısından hazırlamak isteyen çocuk, meskendeki paklık materyallerini kullandı. 

Hazırladığı karışım patlayınca M.E.Ç., 2 gözünden de yaralandı. Ailesinin olayı görüp 112 Acil Davet Merkezi takımlarına haber vermesiyle hastaneye kaldırılan M.E.Ç., göz polikliniğinde tedaviye alındı. Görme kaybı riski bulunan çocuk, iki gözünden de operasyon geçirdi. Taburcu edilen M.E.Ç.'nin tedavisi meskeninde sürüyor.

'Diğer gençlere bu olayın ders olmasını istiyoruz'

Sosyal medyada görüntüler izlediğini belirten M.E.Ç., 'Karşıma 'bomba yapımı' görüntüsü çıktı. Ben de merak ettim ve izledim. Gereçleri meskende buldum, yaptım. Paklık gereçleri de koymuştum. Şişe bir anda şişti sonra patladı. Elimden fırlattım fakat bir an gözüme geldi. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Büyük bir endişe ve acı yaşadım' dedi.

Bu tıp görüntüleri toplumsal medyaya yükleyen sorumluların ceza almasını istediklerini vurgulayan amca Cem Ali Ç., 'Yeğenim gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tabipler çok net bir bilgi vermedi. Durumu ilerleyen vakitte aşikâr olacakmış. 2 gözünden de operasyon geçirdi. Birisi daha ağır hasar almış. Biz öbür gençlere de bu olayın bir ders olmasını istiyoruz' diye konuştu.