Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sessiz Gemi

Sessiz Gemi
0
178

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
SESSİZ GEMİ

Artık demir almak gunu gelmişse zamandan,
Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan

Hic yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Gunlerce siyah ufka bakar gozleri nemli

Bicare gonuller Ne giden son gemidir bu
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu

Dunyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki, giden sevgililer donmeyecekler

Bir cok gidenin her biri memnun ki yerinden
Bir cok seneler gecti; donen yok seferinden

Yahya Kemal BEYATLI

Similar threads

Yahya Kemal Beyatlı Sessiz Gemi Şiiri Sessiz Gemi Şiir Artık demir almak gunu gelmişse zamandan, Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan Hic yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Gunlerce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Şiirin kalıbı Mef U lu Me fa i lu Me fa i lu Fe U lun Yahya Kemal iki buyuk kaynaktan beslenmiştir Biri Osmanlı Tarih ve Edebiyatı, diğeri Fransız kultur ve edebiyatı O, bu kaynaklardan aldığı unsurları bunyesine ve mizacına uygun bir şekilde eserinde, tıpkı bu şiirde olduğu gibi, eritmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Yahya Kemal Beyatlı Şiiri SESSİZ GEMİ Artık demir almak gunu gelmişse zamandan, Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan Hic yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Gunlerce siyah ufka bakar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Yahya Kemal Beyatlı Şiirleri Yahya Kemal Beyatlı en guzel şiirleri Bir Başka Tepeden Sana dun bir tepeden baktım aziz İstanbul! Gormedim gezmediğim, sevmediğim hicbir yer Omrum oldukca gonul tahtına keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir omre değer Nice revnaklı şehirler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Yahya Kemal Beyatlı Şiirleri Kısa Yahya Kemal Beyatlı Şiirleri TERCİH Dunyada ne ikbal ne servet dileriz Hatta ne de ukbada saadet dileriz Aşkın gul acan bulbul oten vaktinde Yaranla tarab yar ile vuslat dileriz Ozleyen Gonlumle oturdum da huzunlendim o yerde, Sen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,474Konular
981,218Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt