iltasyazilim
FD Üye
Seval’s Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı margarin
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kekik
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
*Sucuk, sosis
*Yeşilzeytin ve Siyah zeytin
*Yeşil biber, domates
Seval’s Pizza Tarifi Yapılışı Yepyeni bir lezzet pizza tarifim
Hamurumuzun kabarmasını bekleceğimizden dolayı öncelikle onu yoğurarak başlamalıyız Hamur için malzemelerimizin hepsini kaba alıyoruz ve suyumuzu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Hazırlanan hamurumuzu kabımızın kapağıyla kapatıp kabarmasını bekliyoruz Bu esnada üzeri için hazırlamamız gereken malzemeleri istediğimiz büyüklükte doğruyoruz Yalnız domatesleri ufak ufak doğrayın ki arada lezzet versin (büyük olunca lezzeti kaçıyor) Sosumuzu da hazırlayalım, domates salçasını ezerek biraz sulandırıyoruz ve kekikle sarımsağımızı katıp karıştırıyoruz
Kabarmış olan hamurumuzu margarinle yağlanmış tepsimizin üzerine açarak kaplıyoruz Hazır olan sosumuzu hamurun üzerine gezdiriyoruz ve bu işlem ardından rendelenmiş kaşarımızı döküyoruz Diğer malzemelerimizin ve parça parça margarininde(lezzet için) ilave edilmesiyle 200°C deki fırınımıza tepsimizi veriyoruz
Herkese afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı margarin
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kekik
*1 diş sarımsak
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar
*Sucuk, sosis
*Yeşilzeytin ve Siyah zeytin
*Yeşil biber, domates
Seval’s Pizza Tarifi Yapılışı Yepyeni bir lezzet pizza tarifim
Hamurumuzun kabarmasını bekleceğimizden dolayı öncelikle onu yoğurarak başlamalıyız Hamur için malzemelerimizin hepsini kaba alıyoruz ve suyumuzu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Hazırlanan hamurumuzu kabımızın kapağıyla kapatıp kabarmasını bekliyoruz Bu esnada üzeri için hazırlamamız gereken malzemeleri istediğimiz büyüklükte doğruyoruz Yalnız domatesleri ufak ufak doğrayın ki arada lezzet versin (büyük olunca lezzeti kaçıyor) Sosumuzu da hazırlayalım, domates salçasını ezerek biraz sulandırıyoruz ve kekikle sarımsağımızı katıp karıştırıyoruz
Kabarmış olan hamurumuzu margarinle yağlanmış tepsimizin üzerine açarak kaplıyoruz Hazır olan sosumuzu hamurun üzerine gezdiriyoruz ve bu işlem ardından rendelenmiş kaşarımızı döküyoruz Diğer malzemelerimizin ve parça parça margarininde(lezzet için) ilave edilmesiyle 200°C deki fırınımıza tepsimizi veriyoruz
Herkese afiyet olsun