Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sevdiklerinize Bunu Bildirin

Sevdiklerinize Bunu Bildirin
0
238

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Resûlullâh (sav): „Bir adam (mü’min) kardeşini sevdiği vakit, bunu kendisine bildirsin“ Buyurdular

Enes (ra) şöyle rivâyet etmiştir:

Resûlullâh (sav)’in yanında bir adam oturuyordu (Bu arada) bir başka adam Peygamberimiz’e (sav) uğradı Yanındaki adam:

‚Yâ Resûlullâh, ben şu adamı seviyorum,’ dedi

Resûlullâh (sav): ‚Sevdiğini kendisine söyledin mi?’ diye sordu

‚Hayır!’ dedi Resûli Ekrem (sav): ‘Bunu ona bildir,’ buyurdu

Bunun üzerine, yanındaki adam ötekine yaklaşarak:

Ben seni Allâh için seviyorum, dedi Adam da:

„Allâh da seni sevsin!“ diye mukabele etti

Fazilet Takvimi 2011

Similar threads

Tevhid, Lâ ilâhe illallah cümlesi ile ifade edilen, Allah'tan başka tanrıları reddedip tanrı olarak yalnızca onu kabul etmek anlamına gelİR İslam'a girişin anahtarıdır : Kim tağutu inkâr edip de Allah'a iman ederse, şüphesiz kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır(Bakara 256) Tevhid Allah'ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Peygamberimizin (s.a.v) süt anneleri kimlerdir? Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) süt annelerinin isimleri... Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselama süt annelik yapanlardan üç muhterem kadın şunlardır: PEYGAMBERİMİZİN SÜT ANNELERİ KİMLERDİR? SÜT ANNELERİNİN İSİMLERİ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Peygamber Efendimizin İbadetle İlgili Hadisi Peygamber Efendimizin İbadetle İlgili Hadis Şerifleri Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde buyuruyor ki: Oruç perdedir Biriniz bir gün oruç tutacak olursa fena söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın Birisi kendisine yakışıksız söz söyleyecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
BİR GÜN, Peygamber Aleyhisselam'ın yanında oturmakta olan bir adam, önlerinden gelip geçen bir başka adam için, Resulullah'a şöyle dedi: Ey Allah'ın Resulü, ben şu geçen adamı çok seviyorumdedi Peygamber Aleyhisselam: Pekiyi, ona bunu söyledin mi?diye sordu Hayır!diye cevap verdi adam Ona...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
BİR GÜN, Peygamber Aleyhisselam'ın yanında oturmakta olan bir adam, önlerinden gelip geçen bir başka adam için, Resulullah'a şöyle dedi: Ey Allah'ın Resulü, ben şu geçen adamı çok seviyorumdedi Peygamber Aleyhisselam: Pekiyi, ona bunu söyledin mi?diye sordu Hayır!diye cevap verdi adam Ona...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,466Konular
981,158Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt