“İlk sevgim annemeydi birinci sarılmam ,ilk bakışlarım ,ilk dokunuşlarım ,ilk hislerim daha doğrusu hayatımın birinci aşkı annemdi .Evet hayatımın birinci aşkı beni ben yapan kişi de annemdi.Benim ben olmamı da engelleyen annemdi.Yeri geldi koşarak anneme sarıldım yeri geldi hiç sarılmak istemedim yeri geldi sarılmak istedim lakin çekindim. Ya beni sevmezse diye ya beni görmezse diye ya da seveceğini bildiğim için sarıldım. Çocukken bana bu kızı seviyorsun dedikleri vakit da çekinmiştim ya annem üzere o da beni sevmezse dedim.
Git konuş dediklerinde terledim güya nefes alamıyor üzere oldum. Güya reddedilmekten korkuyordum. Evet reddedilmekten korkuyordum. Zira ben annemden sevgi istediğim de reddedilmiştim bana sevgisini vermemişti bu dünya da en güvendiğiniz en sevdiğiniz kişi sizi kabul etmiyorsa o vakit sevgiden korkmak kadar doğal bir durum olmayacağını düşünüyorum. İşte bana bu kız seni seviyor dediklerinde inanmadım. Zira beni bir defa doğuran insan sevmemiş bana yaşamamı armağan eden insan sevmemiş. O mu beni sevecek? Buna lakin annesine sarılmaya koşarak gidenler inanır. Buna fakat annesi tarafından reddedilmeyen ve sevgi seline maruz kalan çocuklar inanır. Ben daima eksik kaldım sevmekten sevilmekten .Bir insan sevgi alamıyorsa nasıl sevgi verebilir ki diğerlerine nasıl sarılabilir ki kuşkusuzca “
Hayatımızın temel yapı taşlarından biri olan sevgi, hayatımızı büyük oranda etkilemektedir. Bu nedenle sevgi alışverişi yapmak için bir grup eforlar içine gireriz. Bu gayretlerimiz bazen sonuç vermeyebilir, bazen sonuca ulaşmakta zorlanabiliriz bu noktada kendimize şunları sorabiliriz;
Çocukluk dönemimde sevgi gördüm mü?
Çocukluk dönemim nasıl geçti?
Çocukken kimden nasıl bir sevgi aldım?
Çocukken yanlız mı hissediyordum?
Çocukken beni dinleyen birileri varmıydı?
Bu soruları sorarak aslında çocukluk periyodumuzun nasıl geçtiğini, çocukluk devrimiz ile ilgili yaşadığımız olayları hatırlayarak aslında sevginin başlangıç noktası olan anne ya da babamızın bize gösterdiği sevgiyi anlayarak sevmenin ve sevilmenin yolunu bulmaya çalışabiliriz.