Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sevgi

Sevgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yunus Emre, bir dizesinde: “Gelin tanis olalim, sevelim sevilelim der Bu sozuyle, tanismanin ve sevmenin ne buyuk bir iksir oldugunu anlatir Yunus, sevgi sairidir Onun ismi sevgiyle butunlesmistir O butun yaratiklari sever ama Yaratan'dan oturu… Cunku Yaratan'in yarattigi her sey zatinda guzeldir, hikmetlidir “Aski olmayan kisi misali tasa benzer sozu de Yunus'a ait Sevgi, bir iksirdir; girdigi kalbe hayat verir Onu bulanlar, abi hayat bulmus sayilir bir bakima Yaratilisin sebebi sevgi Her sey sevgiye muhtac, tum varlik sevgiyle varolmus, sevgiyle buyumus ve varligini sevgiyle surdurmekte Aciyi tatliya, topragi altina, hastaligi sifaya, zindani saraya, belayi nimete ve kahri rahmete donusturen sevgi… Kainattaki butun varlik, sevgi dusunur, sevgi konusur, sevgi soluklar Bu itibarla, evren bir sevgi yumagidir adeta… Ayri ayri ses ve soluklar, tek ve cift butun nagmeler oyle bir ritim icinde akip gider ki, akil sahibi birinin bu ahengi anlamamasi, gormemesi, akil etmemesi ancak anelik olur Butun bunlarin ozeti sudur: Kainatta her sey sevmek icindir ve hayat sevgiden ibaret…

Evet sevgi ne tilsimli bir kelime ki paslanmis yureklerin pasini bir cirpida silip geciyor Gunes gibi doguyor adeta gonullerin ustune Siliyor karanligi aydinliga kavusturmak icin Bazen bir su tanesinin catlamis topraga dustugu gibi dusuyor karanlik ruhlarin uzerine Acliktan kivrim kivrim kivranan yavru kusun imdadina gagasindaki kucucuk bir yemle annesinin yetismesi gibi muhabbete susamis gonullerin imdadina da sevgi yetisiveriyor sessizce Hic acilmaz gorunen kalbler onunla aciliyor, kendini bos verip hayata kusenler sevgiyle “merhaba diyor yeni bir hayata Anne, yavrusuyla muhabbetini sevgiyle kuruyor Yavrunun gozleri annesinden aldigi sevgiyle isil isil oluyor Tebessumlerini hep o sevgiyle siraliyor art arda Gulucukler sevgiyle kahkahaya donusuveriyor Yunus'u unutulmaz ediyor sevgi, Mevlana'yi kalblerin en guzide koskune oturtuyor

Hele alemlere rahmet olarak gonderilen Alemlerin Efendisi, Insanligin Iftihar Tablosunu Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi ve sellem) ruhlara kaziyor hic silinmemek uzere Sairlerin misralarini susluyor sevgi Gonullerindeki o tatli meltem siirlerine yansiyip dilleniyor Muhabbet duyduklarina bir bir siraliyorlar ruhlarindaki piriltilari Gercek muhabbet erleri, sevgi duyulmasi gerekeni Yaratici'nin verdigi ilhamla yakalayabiliyorlar, alemlerin yaratilmasina vesile olan Fahri Kainat Efendimize, Sevgililer Sevgilisine, sevgilerini siraliyorlar bir bir Kimi kitaplar yaziyor sayfalar dolusu, kimi de siirlerinde O'nun adini zikrederek siirlerini unutulmaz ediyor Bunlardan biri de sevgi sairimiz Yunus Emre Bakin Efendimiz'e duydugu sevgiyi nasil dillendiriyor sevgi sairimiz:

Arayi arayi bulsam izini
Izinin tozuna sursem yuzumu
Hak nasip eylese gorsem yuzunu
Ya Muhammed canim arzular Seni

Gunumuzun sevgi yudumlayan, gozu yasli sairi,gonul insani, Fethullah Gulen de, Efendiler Efendisini “Gonlumun Sultani adli siirinin su misralarinda soyle anlatiyor :

Gonlumun sultani her zaman dilimde virdim,
Aglarsam, Sanadir âh u efgânim Efendim
Ayrilmaz bendenim, sâyende kulluga erdim,
Azaptan emânim, derde dermanim Efendim

Sen sahip cikmazsan bu sîne virâne olur,
Bu bagi timar edecekse, bir tâne olur
Keremkânim bir de bana lutfetsen ne olur!
Gozde nûrum, tende cânim, cânânim Efendim

Efendimize sevgilerini siirleriyle anlatan binlerce sair vardir Ben burada sadece iki gonul dostunun siirlerinden misralar paylasmakla yetindim Sevgi hak edenlere duyulunca Hak nazarinda bir anlam kazanir Sevgililer Sevgilisine duyulmayan sevgi sizce sevgi sayilir mi? Kâinatta ne kadar guzellik varsa hep bir sevda ugruna ortaya cikmis, kalblerdeki sevgiyle yogrularak insanliga hediye edilmistir Icerisine muhabbet katilmayan, sevgiyle mayalanmayan her turlu faaliyet zaman icerisinde eriyip yok olmus; yasatmak icin yasayanlar, sadece O'na kul olma ugruna her turlu mesakkatte gogus gerenler, okyanuslar otesine tasanlar, insanligin umuduna sicak bir nefes olup kosanlar, hep sevgi soluklamaktadir Bir ideal ugruna anneden, babadan, evlattan, vatandan, candan ve canandan vazgecmis, sevgi ekmeye cikmislardir dunyanin coraklasan bagrina “Yandim, pistim, kul oldum deyip bagri yanik ney edasiyla inleyenlerin sinesinde sevgi vardir Yuce Yaratici elcisi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) araciligiyla: “Sizden biriniz kendisi icin sevip istedigini, kardesi icin de sevip istemedikce gercek mu'min sayilmaz emrini ulastiriyor biz kullarina Bu sozle sevginin Allah nazarindaki kiymeti ortaya cikiyor Iste gercek sevgi bu olcude olursa hedefine ulasmis oluyor Fazilet bahcesinde, insani degerlerle olgunlasan sevgi gullerini, ozenle toplayip, susamis gonullere dostluk pinarlarindan kana kana sundugumuz gun, topyekûn insanligin bayrami olacaktir O zaman tum insanlik sevgi soluklayip sevgi konusacaktir…

Akil sahibi olan bizler bunun farkinda oldugumuz gun; gecelerimiz gunduzlerimiz kadar aydinlik olacak, gunduzlerimiz de cennet bahceleri kadar huzurlu

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt