Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer Günü Pastası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sevgililer Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;

*2 adet yumurta akı
*2 kahve fincanı toz şeker
*2 kahve fincanı un
*Yarım çay kaşığı elma sirkesi
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım paket vanilin
*15 yemek kaşığı pancar suyu ( 3 adet küçük boy pancar, 1 su bardağı su ve 2 dolu yemek kaşığı toz şeker kullanacağız)

Krema için;

*120 gr labne peyniri
*120 gr mascarpone peyniri(büyük migroslardan bulabilirsiniz)
*100 gr pudra şekeri
*1 yemek kaşığı iyice yumuşamış tereyağı

Üzeri için:

*Frambuaz
*Böğürtlen

Sevgililer Günü Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Önce pancarların kabuklarını soyup su ve şekerle birlikte küçük bir tencereye alıyoruz Pancarlar iyice yumuşayana kadar kaynatıyoruz
*Daha sonra bir blender yardımıyla pancarların suyla iyice karışmasını sağlıyoruz Bir süzgeçten geçirip sıvı kısmını kekte kullanmak için ayırıyoruz (Hazırladığımız pancar suyunu kek için kullandıktan sonra artanını dolapta saklayıp tatlılarınızda renklendirici olarak kullanabilirsiniz)
*Pandispanya için önce yumurta aklarını krem şanti kıvamına gelene kadar, sürekli aynı yönde çırpıyoruz Kıvam almaya başladığında şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Bu aşamadan sonra spatula yardımıyla hamuru aynı yöne karıştırmaya devam ediyoruz Soğuyan pancar suyumuzdan 15 yemek kaşığı ve sirkeyi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz
*Unu, kabartma tozunu eliyoruz Vanilini ekliyoruz Tekrar karıştırıyoruz
*Yağladığımız 2 adet küçük kek kabımıza( siz tarifi 2 katına çıkarıp büyük kek kabı da kullanabilirsiniz) 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2025 dk pişiriyoruz
*Kreması için, labne ve mascarpone peynirini mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz Mascarpone peyniriniz biraz katıysa, 1 yemek kaşığı süt ile yumuşatabilirsiniz) Tereyağı ve pudra şekerini de ekleyip krem şanti kıvamı alana kadar çırpıyoruz
*Pandispanyamız pişip soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dikkatlice enine 3 parçaya bölüyoruz Kremamızı krema sıkıcı ile şekildeki gibi yuvarlaklar halinde her kata sıkıp üzerlerine kırmızı meyveler koyuyoruz
*Son katı da koyduktan sonra üzerini yine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben kalan kremaya bir çay kaşığı kadar pancar suyumdan ekleyip pembe renk almasını sağladım ve üst kata kullandım
*Dolapta en az 1 saat beklenttikten sonra servis ediyoruz

Not:
Bu tarif sevgililer gününe özel olduğu için 2 kişilik hazırladım ve 2 adet küçük kalpli kek kalıbı kullandım Evinizde böyle kaplar yoksa tarifi 2 katına çıkarabilirsiniz
Yumurta aklarını oda sıcaklığında, sarılarını karıştırmadan kullanmanız ve krem şanti kıvamına kadar aynı yönde çırpmanız önemli
Afiyet olsun

858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt