Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

SEVGİLİNİN kelamını/KUR’AN-I KERİM’İ SEVMEK

SEVGİLİNİN kelamını/KUR’AN-I KERİM’İ SEVMEK

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muhabbetin alametlerinden birisi sevgilinin sözünü sevmek, onu kulağı ve kalbinde devamlı tekrar etmektir

Bize bir müridin şöyle dediğini nakledildi: “İçimdeki kötü bir durum karşısında Allahu Teala’ya münacatınyalvarmanın tatlılığını buldum O andan itibaren gece gündüz Kur’anı Kerim okumaya başladım Bir müddet sonra bana bir gevşeklik geldi, Kur’an okumayı bıraktım Rüyamda bana birisi: “Madem beni seviyorsun, niçin benim kitabımı terk ettin? Kitabımdaki kınamamı görmedin mi? diyordu Birden uyandım; kalbime, Kur’an muhabbetinin yerleştirildiğini gördüm ve ilk hâlime dönüp devam ettim

Ariflerden biri demiştir ki: “Her aradığını Kur’an’da bulamayan kul, geçek müridhak adamı olamaz

İbni Mes’ud (ra) şöyle demiştir: “Sizden her biriniz, nefsinin ne hâlde olduğunu ancak Kur’an’a sorsun Eğer Kur’anı seviyorsa, Allah’ı da seviyor, Kur’anı sevmiyorsa, Allah’ı da sevmiyor demektir

Kur’an’ı sevmenin alametlerinden birisi Kur’an ehlini sevmek ve Kur’an’ı gece gündüz okumaktır

Sehl b Abdullah demiştir ki: “Allah’ı sevmenin alameti, Kur’an’ı sevmektir Kur’an ve Allah sevgisinin alameti, Peygamber’i (sav) sevmektir, Peygamber’i (sav) sevmenin alameti onun sünnetini sevmektir Sünneti sevmenin alameti, kişinin ahireti sevmesidir Ahireti sevmenin alameti, dünyaya buğz etmektir; dünyaya buğz etmenin alameti ise kişinin dünyadan ancak kendisine yetecek ve onu ahirete ulaştıracak kadar azık almasıdır

En güzel söz sahibi Yüce Allah buyurmuş ki:

“Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah onların yerine bir toplum getirir; Allah onları sever, onlar da Allah’ı sever (Maide 554)

Yani onlar dinden dönmezler Çünkü onlar dinden dönenlerin yerine gelmişlerdir, dolayısıyla onlar gibi olmazlar Başka bir ayeti kerimede şöyle buyrulmuştur:

“Sizi başka bir toplumla değiştirir de, onlar sizin gibi olmazlar (Muhammed, 4738)

Kalplerin Azığı (Kutu'l Kulüp)

Ebû Talib elMekkî
Semerkand Yayınları

858,496Konular
981,660Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt