Sevgiliye Mektuplar can dundar sevgiliye yazılan jurnal sevgiliye yazılan ufak notlar samimi olarak mektuplar günlükler kücük notlar 14 Şubat Sevgililer Günü'ne pek eksik vakit kaldı Bir küçük armağan veya bir tatlı sözle sevgiliyi anmak adettendir Bir başka adet, açılamadığınız, sevginizi itiraf edemediğiniz, fakat uğruna yalnız gecelerde nice gözyaşları döktüğünüz kuytu sevdalara, imzasız aşk mektupları yollamaktır Kim sevmez böyle mektuplar almayı? Bakımlı bir sevdalının hayaliyle meraklanmayı? Ama telefon, telesekreter, faks, çağrı cihazı çıktı çıkalı eski yazışmaların da tadı kalmadı Ben yine de bu eski adete uyup, latif aşk mektubu karalamak isteyen bakımlı sevdalılara hizmet olsun diye bugün bu sayfayı epeyce eski tarihte kaleme dargın sevda mektuplarına ayıracağım Okuyacağınız ateşli satırların yazarlarını gerçekten çok iyi tanıyorsunuz, ama şayet onların mektuplarını hiç açmadınız Öyleyse gelin birlikte açalım ve eski aşıklar nasıl yazışırmış bir bakalım: * * 1 Mektup: Allah'ın bana ihsanı olan sevgilim, Neredesin? İnsaf et, şimdiye değin postaya benim için bir sözcük, bir avuntu, bir selam bırakmadın mı? Ben sürekli haykırış ediyorum Daima seni arıyorum, benim değerli, bir tanecik sevgilim Bir tek kelimeni alsam, Sıhhatteyim, rahattayımdediğini okusam, en büyük saadetime nail olacağım Uzat dudaklarını ruhum Yanaklarını uzat Benim nurum ve saadetim olan o ismet yuvalarından ruhumun bütün hasret ve özlemiyle öpeyim Aklımda, hayallerimde yalnız sen varsın Tüm varlığımı sen dolduruyorsun, meleğim Uçsana Cenabı Adalet seni defalarca başımın ucunda bulunasın diye yarattı Neden uçup başımın üzerine konmuyorsun? 2 Mektup: Bu mektubun yerine ah ne olur, ben gitmiş olsaydım Muhakkak ol, götürmüş olsaydınız, katiyyen, zerre dek kalbime korku, tereddüt gelmiyor Bilakis koşa koşa uçarak gitmek, size kavuşmak istiyorum Sizi her zaman hoşnut ve mesut görmek istiyorum Gece gündüz Cenabı Adalet'tan gözyaşlarımla afiyetini ve muzafferiyyetini temenni ediyorum * 3 Mektup: Hayatım, Dün o kadar bekledim, mektupların gelmedi Hüznüm bir kat daha arttı Bugün alırım inşallah O dayanılmaz hasretini bir derece hafifleten, ayrıca coşku veren, sevgini getiren, nefes alma imkanı veren mektupların Uykumda da, uyanıkken de defalarca onlar beni meşgul etti, en büyük acılara onlar sayesinde katlanabildim Binlerce teşekkür ve minnet Görünmeyen bir sevgi ve iştiyakla hoş yüzünü öperim 4 Mektup: Belli Başlı ben sana minnettarım ve müteşekkirim Beni habersiz bırakmıyorsun () Bugün beş mektubunu birdenbire alınca bayram çocuklarına döndüm Kaç jurnal yakıcı intizardan sonradan bu mektupları edinmek ne büyük memnuniyet oldu Gözümden boşalan yaşlarla ıslattım onları Senin söylediğin gibi, günlerce susuz kalan, çatlayan toprak nasıl suya kanamazsa, ben de onlara kanamıyorum işte Kaçar defa okuyorum bilsen Benim de hayalimde yalnız ilk günlerimiz canlanıyor Ara Sıra yanımda nefes alışını duyar gibi oluyorumdiyorsun Şu birkaç kelimen beni ta içimden sarıyor, heyecanlandırıyor Ya ben seni nasıl büyük bir iştiyak, hasretle özlüyorum, bunu bir ben, üstelik Allah bilir * 5 Mektup: Son mektubun da ondan evvelkiler gibi beni fazla sevindirdi Onları ne kadar dikkate layık bulduğumu ve ne değin sabırsızlıkla beklediğimi bildirmek lüzumsuzdur Kapıcı bana senin mektuplarından birini getirdiği zaman, içimde büyük bir sevincin uyanması için, zarfın üstünde senin yazını bakmak kafi idi Benim oraya gelmem için dileklerimi, senin kadar, beni daha sık görmek için izhar edilmiş bir açlık şeklinde yorumlamama müsaade et, çünkü senin pek geçici telakki ettiğin bir kombinezona iştirak ettiğim türünden bir düşünceye sahibolduğunu tasavvur edemem Bundan evvelki mektuplarında sen bu vazifeyi bir saman yığınının husule getirdiği ışığa benzetiyordun, ben de onun kıvılcımından diğer birşey değildim, yok mi? Bana daima kendinden haber ver Tüm kalbimle * *Meraklısı için notlar:1 mektup İsmet İnönü'den bir aylık karısı Mevhibe'ye Diyarbakır'dan yazılmış 2 mektup Mevhibe'nin 1917 kışında yazdığı cevap 3 mektup Adnan Menderesimzalı İdamdan tam üç gün önce Yassıada'dan eşine yazılı 4 mektup, Berin Menderes'in adaya yazdığı mektuplardan 5 mektuba gelince Sofya'dan İstanbul'da bir Fransız bayana, Fransızca yazılı Altında Mustafa Kemal imzası varBütün sevgililere sevgilerle