Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sevginin dili...

Sevginin dili...
0
112

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
imagessevginindili5b06b05f15682

Cok Ozel Bir Hikaye Kendini bildi bileli mor menekşeyi cok severdi Cocukluğunun gectiği ikikatlı evin bahcesinde bahar geldiğinde mor mor acar, mis gibi kokarlardıAnnesi mor menekşeleri hep duvar kenarına dikerdi golgeyi sever menekşelerderdiOysa ogretmeni bitkilerin guneş ışınları ile fotosentez yaptığını anlatmıştı onlara Bitkiler guneş ışığına muhtactıMor menekşeler ne tuhaf bitkilerdi , her bitki guneşi severken,onlar nedengolgeyi tercih ediyorlar diye duşundu durdu HandeKucuk, ufacık aklı ile aslında menekşelerin diğer ciceklerden farklı olduğunu keşfetmişti, işte belki de menekşeler bu yuzden bu kadar guzeldiHerkesden farklı olursan, bu hayatta değerli olursun yargısına varmıştıDaha o yıllarda farklı olmak icin uğras vermeye başladı ilk olarak, okulda kimsenin yanına oturmak istemediği Hacer'in yanına oturmak istiyorum ogretmenim diyerek başladı farklılıklarla suren hayatı Hacer bile şaşırmış şaşkın şaşkın bakıyordu onun yuzune Hacer cok dağınık, biraz anlama zorlukları olan problemli bir ailenin kızı idi Hande ise muhendis Kamil Beyin biricik kızı Ogretmen pek oturtmak istemedi once Hacer'in yanına Hande' yi Daha sonra bir tatsızlık cıkmasın diye oğretmen Hande'nin annesini cağırdı Annesi eve geldiklerinde Hande'ye sordu : Neden yavrum Hacer in yanına oturmak istiyorsun? Hande cevap verdi : Gecen baharda menekşeler ekiyorduk hani anne, o gun sen bana menekşeler guneşi sevmez demiştin, oysa her bitki guneşi sever Menekseler farklı, belki de bu yuzden bu kadar guzeller Hacer'in yanına kimse oturmak istemiyor Ben farklı olmak istiyorum Belki Hacer de guzeldir, onu fark etmek istiyorum, dedi Annesinin ağzı acık kalmıştı İlkokul 4sınıf oğrencisi kızının olgunluğuna hayran kalarak peki kızım kimin yanında istersen oturabilirsin, dedi Pazartesi Hande Hacer'in yanında oturmaya başladı Hem Hande tedirgindi, hem HacerBirbirleri ile hic konuşmuyorlardı Diğer kızlarda soğumuştu Hande'den Nasıl Hacer gibidağınık, bir şeyi, iki kere anlatınca anlayan fakir bir kızın yanına oturmayı istemiştiEn cok alınan doktor Cemal Beyin kızı Esin'di Anne babaları her hafta sonu goruşuyorlar, Hande ve Esin birlikte oynuyorlardı Nasıl olur da kendi yerine Hacer'i secerdi Cok gururu kırılmıştı Esin'in Hande ile konuşmuyorduBirgun Hande ve ailesi Esinlerle dağ koylerinden birinde gercekleştirilecek bir panayıra katılmak icin sozleştiler Hande gene Esin'in somurtacağını bildiği icin gitmek istemiyorduİcin icin de Hacer'e kızmaya başlamıştı arkadaşları ile arasının bozulmasına sebep olmuştuNeden sanki bu kadar dağınıktı, neden her şeyi iki kerede anlıyordu? Yoksa aptal mıydı?Sonra menekşeleri hatırladı hemen duşuncelerinden utandı Hacer farklı diye yargılamaması gerekiyordu Hacer'in, kimsenin bilmediği guzelliklerini keşfedecekti Buna tum gucu ile inandı Panayıra gittiklerinde Esin somurtarak karşısında oturuyordu, Hande ile konusmuyordu Hande canı sıkıldığından biraz dolaşmak icin annesinden izin aldı Koy yolunda yurumeye başladı Hava iyice soğumuş ve ayaz iyice artmıştı, kar atıştırmaya başlamıştı Hande karı cok seviyordu, yurudu, yurudu Koye gelmişti Bir evin onunde durdu Evin penceresinde ki saksıya gozu ilişti Gozlerine inanamıyordu, bunlar mor menekşelerdi Ama kıştı ve menekşeler soğuğu hic sevmezlerdi eve dogru bir adım attı Kapıda beliren golgeyi cok sonra fark etti bu Hacerdi Hande'ye gulumsuyordu Hoşgeldin Hande buyurmaz mısın?, dedi Biraz urkek, şaşkınlıkla kapıya doğru ilerledi Hande ve iceri girdi Oda sıcacıktı odun sobası her yeri ısıtmıştı Menekşeler diyebildi sadece Hande Bu soğukta ? Hacer gulumsedi ; Onlar annem icin, annem onları cok sever Sonra yatakta yatan kadını fark etti Hande Annen hasta mı?dedi Evet 2 sene once felc oldu ona ben bakıyorum, bizim kimsemiz yok, birtek ineğimiz var onunla geciniyoruz Ama tum işler bana baktığı icin derslere calışacak pek vaktim olmuyor, dedi Hacer utanarak Bir de bizim koyden şehre arac yok, bu yolu her gun yuruyorum o yuzden de cok yorgun okula geliyorum dersleri anlamakta gucluk cekiyorum Hande'nin gozleri dolmuştu Dışarıdan gelen ses ile kendine geldi Annesi onu arıyordu Cok merak etmiş olmalıydı Dışarıya koştu ve annesine sarıldı, ağlıyordu Bir muddet sonra anne bu Hacer diye tanıştırdı sıra arkadaşını Hacer'in yaptığı sıcak corbadan ictiler birlikte Hande annesine anlattı Hacer'in hayatını, ağlayarak Bir şeyler yapalım annededi O hafta annesi ve Hande, Hacerlere gidip annesi ve Hacer'i kendi evlerine taşıdılar Hacer artık Handeler den okula gidip geliyordu, ne dağınıktı, ne de aptal Sınıfın en iyi oğrencisi olmuştu Seneler gecti Hacer ve Hande bir arkadaş değil, iki kız kardeşlerdi artık Mor menekşeler Hande'ye Hacer'i armağan etmişti Hacer'e ise hem Hande'yi, hem hayatı Seneler sonra ikisi de evlendi Hacer şimdi bir doktor Hande'den vicdanın ne kadar onemli olduğunu oğrendi, hastalarına vicdanıyla birlikte şifa dağıtıyor Hande ise bir ogretmen Cocuklara farklı olan şeyleri sevmeyi de ogretiyor Bir kızı var adı, Hacer Menekşe Hayatta en cok sevdiği iki şeye birini daha ekledi Hande

LUTFEN SEVGiNiZE ONYARGI KOYMAYIN HERŞEY SEVİNCEYE KADAR FARKLIDIR SEVDİKTEN SONRA İSE SEVGİNİN DİLİ HEP AYNIDIR

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt