Sevgiyi Duymak SEVGİYİ DINLEMEK Bebeğimi görebilir miyim?dedi yeni anne Kucağına yumuşak bir bohça verildi Mutlu anne, bebeğinin küçük yüzünü görmek için kundağını açtı ve şaşkınlıktan yaklaşık olarak nutku tutuldu! Anne ve bebeğini seyreden hekim hızla arkasını döndü ve camdan bakmaya başladı Bebeğin kulakları yoktu Muayenelerde, bebeğin duyma yetisinin etkilenmediği, yalnızca görünüşü bozan bir kulak yoksunluğu olduğu ortaya çıktı Arada yıllar geçti, çocuk büyüdü ve okula başladı Birgün mektep dönüşü eve koşarak geldi ve kendisini annesinin kollarına attı Hıçkırarak ağlıyordu Bu onun yaşadığı ilk büyük düş kırıklığıydı; ağlaması devam ederken annesine: bugün okulda arkadaşlarım bana ucube dedi Minik çocuk bu kadersizliği ile büyüdü Arkadaşları kadar seviliyordu ve oldukça başarılı bir öğrenciydi Sınıf başkanı bile olabilirdi, eğer insanların arasına karışabilmiş biri olsaydı Annesi, daima ona insanların arasına karışmalısın!diyordu, fakat bununla birlikte yüreğinde derin bir merhamet ve şefkat hissediyordu Delikanlının babası, aile doktoru ile oğlunun sorunu hakkında görüştü; Hiçbirşey yapılamaz mı?diye sordu Hekim eğer bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapılabilirdedi Böylece genç biri için kulaklarını feda edebilecek biri aranmaya başlandı iki sene geçti bir gün babası hastaneye gidiyorsun oğlum, annen ve ben sana kulaklarını verecek birini bulduk ancak unutma bu bir sırdedi Operasyon çok başarılı geçti ve neredeyse yeni bir insan yaratıldı Yeni görünümüyle psikolojiside düzelen genç, okulda ve sosyal hayatında büyük başarılar elde etti daha sonra evlendi ve diplomat oldu Yıllar geçmişti, birgün babasına gidip sordu: Çakmak zorundayım, bana bu değin büyük bir iyilik yapan kişi kim? Ben o insan için hiçbirşey yapamadımBirşey yapabileceğini sanmıyorumdedi babası, ama anlaşma muhakkak, şu an öğrenemezsin, az önce değil Bu derin giz yıllar boyu gizlendi Ancak birgün açığa çıkma zamanı geldi Hayatının en karanlık günlerinden birinde annesinin ölüm haberini aldı ve hemencecik onun yanına koştu Annesinin cenazesi başında babasıyla birlikte bekliyordu Babası yavaşca annesinin başına elini uzattı; kızıl kahverengi saçlarını elleriyle geriye doğru itti; annesinin kulakları yoktu Annen hiçbir zaman saçını kestirmek zorunda kalmadığı için fazla mutlu oldudiye fısıldadı babası Ve hiç kimse, annenin daha eksik hoş olduğunu düşünmedi di mi? Reel güzellik bedensel görünüşe yan değildir, fakat kalptedir! Hakiki sevinç, gördüğün şeyde yok, asil görünmeyen yerdedir Gerçek sevgi, yapıldığı aşina şeyde yok,yapıldığı halde bilinmez şeydedir