Şevval Sam II Tek Albümü İle Müzik Marketlerde ! şevval sam şevval sam II Tek şevval sam yeni albümü Sevgili melekler, başarılı ve hoş şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam yeni albümü ile müzik marketlerde ancak yerini aldı II Tek adını verdiği albümünde ama Kanatları Gümüş şarkısıyla dikkat çeken şevval sam II Tek albümü ile ilgili olarak yapılan bir röportajı sizlerle paylaşıyoruz 1549255236 1549255236 sevvalsamiitekalbumuilemuzikmarketlerde5c57c249d2e2esevvalsamiitekalbumuilemuzikmarketlerde5c57c249d2e2esevvalsamiitekalbumuilemuzikmarketlerde5c57c249d2e2e Başarılı oyuncu Şevval Sam, duru ses rengiyle müzik piyasasına adım atarak herkesi şaşırttı Hem de Akıllı Müren, Müzeyyan Senar, Emel Sayın gibi duayen isimlerden duymaya alıştığımız 20 Türk Sanat Müziği parçasını 'Sek' adını verdiği albümünde her tarafta seslendirdi Şimdilerde ise Şevval Sam, son albümüyle müzikseverlerin karşısında Ve yine Türk musikisi klasiklerinden oluşan bir albümle… Her albümünde olduğu gibi Kalan Müzik etiketiyle 2 CD halinde meydana çıkan albümde 26 eser yer alıyor Duydum ki Unutmuşsun’dan Geçmesin Günümüz’e, Elveda Meyhaneci’den, Sen Kimseyi Sevemezsin’e değin zaman zaman efkarlı, ara sıra neşe saçan halimize eşlik eden bu ölümsüz şarkıları Şevval Sam’ın sesinden dinlemeden geçmeyin sırası gelmişken albümün adı ise çok kallavi: II Tek Karşımıza tekrar Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerinden oluşan bir albümle çıktınız Nasıl karar verdiniz? Geçen yıl sunduğum ve TRT Müzik kanalında yayınlanan müzik programına yeniden bir Türk müziği albümü yapmam konusunda yoğun arzu mailleri geliyordu madem ki biz hali hazırda sürekli bir Tango albümü üzerine çalışıyorduk Engin Arslan (bağlama sanatçısı) bir gün, “şu tango albümü devam ederken araya bir sürpriz yapsan da alaturka albüm çıkarsan dedi Biraz daha ileride hazırlamayı düşündüğüm II TEK albümü bu vesile ile gündeme geldi Eserleri neye göre belirlediniz? Şarkıları aşina az tanıdık lakin seslendirmekten en fazla keyif aldığım ve hayatımın bir yerlerinde illa ama karşılık bulmuş eserlerden seçtim Her zamanki gibi yankı bir sound anlayışıyla yaptığımız albümde bir kaç tane eser benim için azıcık daha özel Hangileri örneğin? Hafız Sami’nin gazeli, Nazım Hikmet’in Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş’u, Hamiyet Yüceses’in ünlü Bakmıyor Çeşmi Siyah’ı örneğin Albümde “Sen kimseyi sevemezsin şarkısını bestecisi Kamuran Yarkın’la okuma şansım da oldu O da harika bir tecrübeydi benim için Sek, İstanbul's Secrets, Karadeniz ve Has Arabesk tümü birbirinden ayrı türde albümler Ilk başlarda bambaşka müzik tarzlarına duyduğum ilgiden ötürü kafamın birazcık karmakarışık olduğu düşünülse de artık benim müzikle olan ilişkimin hayatla olan ilişkimle benzer olduğu anlaşıldı diye düşünüyorum Öbür renkler daima ilgimi çekiyor Hatta hayatı yaşanabilir kılan şeyin bu farklılıklar olduğunu her fırsatta dile de getiriyorum Müzik de böyle ve azıcık da oyunculuk gibi Bambaşka roller bambaşka keşifler Proje albümleri yapmayı seviyorum ıı Tek’cilt daha sonra aklınızda ya da gönlünüzden geçen bir proje albümü daha var mı? derhal da üzerine çalıştığımız albüm demin söylediğim gibi “Tangolar bu topraklarda nefes almış öbür tarzlar var Beni bir yerlerden yakalayan her şarkının, ezginin, sözün peşinden gittim şu asıl kadar Yine giderim herhalde Niçin ‘0’ km şarkıları seçim etmiyorsunuz? Albümüm satmaz endişesi mi var? Albüm satmaz endişesi yaşasaydık 2006’da benden satışı garanti Karadeniz albümü beklenirken, kimsenin o dönemde, “satmaz endişesiyle, yapmaya yiğitlik edemediği Türk Müziği albümünü çıkarmazdık “Sek bu anlamda piyasada öncü olmuş bir projedir Sizin sesinizi en fazla hangi şarkılara yakıştırıyorlar? Ve siz en fazla hangi tür söylemeyi seviyorsunuz? Her bir tarz için sesimi diğer türlü kullanıyorum herkes bambaşka bir ruh hali Öbür bir buluş süreci benim için Benden sevilen şarkıları türlerine kadar yok o şarkıyı söylemekten ne kadar keyif aldığıma göre değerlendiriyorum Çünkü ben bir şarkıyı ne kadar sever o şarkının içine girersem dinleyenler de benimle aynı süreci yaşıyorlar Biraz şarkıya ast; bu yüzden tek bir stil diyemeyeceğim Peki yeni bir stil arayışı içinde misiniz? Mesela Şevval Sam günün birinde bir pop ya da rock albümüyle de karşımıza çıkar mı? Müzikle ilgili arayış yaşımı geçtim sanırım Herhangi bir arayış içerisinde değilim demin dediğim gibi söylemekten keyif aldığım şarkılar var ve tarzları kayda değer yok “Ben onu da yaparım bunu yapabilirim işte görün, şu anda de bunu yapacağım tarzı yaklaşım ne müzikle olan ilişkimde ne de hayatla kurduğum ilişkide bir karşılık bulabilir Müziği başta kendim için yapıyorum ve dostları da bu paylaşıma ağırlama ediyorum Dinlemek isteyen dinler, yüreğine dokunacak birşey bulamayan bunu başka yerde arar Orası artık benim dışımda Ben o sızıntı içersinde olmayı seviyorum Tarzlara tarafından yok, duygusuna ve gerçekliğine göre ayırıyorum şarkıları Hangi tarza tekabül ederse Kalan Müzikle aranızdaki bono hakkında bir şeyler bildirmek ister misinz? Kalan Müzik benim ikinci üniversitemdir Herhangi bir konservatuarda öğrenebilecğimden fazla daha fazlasını öğrendim bu 12 takvim süreçte Zaten söylüyorum artık diplomamı bastırın duvarıma asacağım diye Yine De Kalan Müzik ile birlikte yürüdüğüm müddetçe bu öğrencilik süreci bitmeyecek benim için İnsanın özellikle sanata dair birşeyler üretmek istediğinde yanındakilerle aynı dili konuşuyor olması büyük şans Bu anlamda kendimi fazla şanslı hissediyorum Leman Sam, Şevval Sam, Şehnaz Sam Üçünüz bir nadiren düet albümü düşünüyor musunuz? Düşünmüyoruz Yeni dizi projeniz var mı? ya da nasıl bir dizi projesi sizi heyecanlandırır? Müzik ile oyunculuk bazı yerlerde ayrılıyor Müzik daha kişisel, oyunculuk daha kollektif bir egzersiz ortamı istiyorBen tek başıma şarkı söyleyebilirim lakin iyi film projesi aramak, iyi senaryo, iyi yönetmen, iyi yapımcı, sanat yönetmeni, kast vs aramak Bu yönde kesişmeler her zaman olmuyor tabii oysa Hayatımda müzik olduğu için bu konuda daha seçici olabiliyorum Müziği de içine katabileceğim bir projede yer olmak isterim Hürriyet Deniz ÖNER