Velev iş seyahati, velev yeni yanlar keşfetmek için yapılan geziler olsun; kilosunu sabit tutmak ve sağlıklı olmak isteyenler için bu seyahatler bir kabus haline gelir. Her seferinde yine başlanan ve iki güne kalmadan bırakılan diyetler kişinin kilo verebileceğine dair inancını zayıflatır. Istikrarlı beslenmek kendinle ve hayatla barışık olmak iç istikrarınız için üzerinde durulması gereken kıymetli bir husustur. Çokça yemek, sıhhatiniz için geri dönülemeyecek meselelere yol açabilir. Ya da seyahatte aldığı kilolarından kurtulup, bir an evvel zayıflamak isteyen kişiler bazen sıhhatini tehlikeye atma pahasına yo-yo diyetlerle sıhhatlerini bozabilirler. California Rice Commission olgularına nazaran Amerikalı hatunların %50’si mütemadi kilo alıp vererek yo-yo diyet yapmaktadır. Tabip tavsiyesi olmadan kullanılan tıbbi olmayan formüllerle ve en düşük kalorili diyetler ile zayıflasalar bile iş seyahati, gezi üzere araya giren durumlarda eski kilolarına yine geri dönüyorlar.
Her gittiği seyahatten birkaç kilo alarak dönmek tarafına, oluşturulan şahsi program ile çokça kilolarınızdan kurtulabilir daha etkin bir hayat biçimi edinebilirsiniz. Bilhassa seyahatler de aktiviteyi arttırıp yiyecek tercihlerinizde sahih seçim yaparak seyahatinizden keyif alabilir ve kilo almadan meskene dönebilirsiniz. Çokça besin tüketerek mideyi doldurmak çok önemli sıhhat dertlerine yol açabilir. Pişirme ve hazırlama sistemlerine dikkat etmeniz çoğunlukla yerinde olacaktır.
Kaçınmanız Gereken Pişirme Yolları Ve Besinler:
Fastfood, kızartmalar, hamur tatlıları, tuzlu, şekerli, yağlı hazır besinler, salam, sucuk, sosis, kavurma, sakatatlar.
Seyahat Öncesi Yediklerinize Dikkat Edin:
Seyahatte tatilin tadına varmak daha rahat olabilmek için 1 hafta evvelce yediklerinize dikkat etmek tatilinizi problemsiz geçirmeyi sağlar. Tatilden 1 hafta evvel vücuttaki ödemi atabilmek için birtakım kurallara uymak ehil olacaktır.
Günde 2 litre su için
Çay, kahve üzere kafein içeriği yüksek olan içeceklerden uzak durun
Asitli içecekleri tüketmeyin
Tuz tüketiminizi çok azaltın
Günde yarım saat tempolu yürüyüş yapın
Günlük olarak ıhlamur, adaçayı ve rezene üzere bitki çaylarından 2-3 fincan tüketmeye çalışın.
Kızartma ve yağlı besinlerden uzak durun.
Tatlı tüketiminizi azaltın.
Gittiğiniz mekandaki yeni Tatları Iskalamayın:
Seyahatte beslenme tertibinizi sabahtan itibaren ayarlamalısınız. Şayet akşam besin tüketiminiz çokça olacak diye gün uzunluğu tüm öğünlerinizi geçiştirirseniz akşam yemeklerinde üzerinizdeki kıyafetin sizi çok rahatsız ettiğini hisseder, istediğiniz üzere eğlenemezsiniz.
Kesinlikle sabah hafif bir kahvaltı yapın. Ara öğünlerde süt, yoğurt, meyve üzere besinler tüketebilirsiniz. Gün uzunluğu tatlı tüketmeyin. Bu hakkınızı gece kullanırsınız. Sabah kahvaltısı ve ara öğünden sonra kesinlikle hafif bir öğlen yemeği yiyin. Bu öğlen yemeği ½ porsiyon zerzevat, 1-2 kaşık pilav, 1 çay bardağı yoğurt ve bol salatadan oluşabilir. Öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında hafif bir kahvaltı yerleştirin. Bu sizin gezerken çok aç olarak masaya oturmanızı ve gereksiz konuma, çok süratli besin tüketmenizi köstekler. Bu ara öğün çok değerlidir. Burada 1 tost ve ayran tüketebilirsiniz. Akşam yemeği için gittiğiniz konumdaki yöresel tatları kaçırmamalısınız bu kadarına hakkınız var.
Açık Büfe Menü:
Otellerin açık büfe mönüleri çok çeşitlidir. Bu menülerde yan alan bütün besinleri birebir ölçülerde tüketebilmeniz mümkün değildir. Açık büfe yapacağınız besin tercihlerinizi, et; sebze-meyve; süt-yoğurt; ekmek; yağ-şeker öbekleri olarak belirleyin.
Açık büfe menüsünde bu sayılan besin öbeklerinin her birinden 1 çeşit birer porsiyon yahut 2 şer çeşit yarım porsiyon biçiminde tercih yapabilirsiniz. Mesela 3 çeşit et yemeği varsa ve siz bunların hepsinden tatmak istiyorsanız o devir 1 porsiyon et kümesi hakkınızı 3’e bölerek tekrar bir porsiyon et öbeğine tamamlayabilirsiniz. Tıpkı düzenlemeyi öbür besin kümeleri içinde gerçekleştirebilirsiniz. Öğlen yahut akşam yemeğinde yiyeceğiniz bir porsiyon pirinç pilavı, seyahat esnasında gereksiniminiz olan enerjiyi karşılamanıza yardımcı olacaktır. Pirinç, ağır çalışma temposundaki sporcuların temel besin kaynaklarındandır.
Besin gurupları için tercihlerinizi kullanırken seçtiğiniz besinleri kızartma ve yağlı olmamasına çok ihtimam gösterin.
Süt öbeğinden seçeceğiniz besinlerin içeriğinde mayonez ve fazladan yağ katılmamış olmasına dikkat edin. Meze seçimlerinizi yoğurtlu mezelerden yana kullanabilirsiniz.
Tabağınızın yarısını kesinlikle sebzeler, zeytinyağlılar ve salatalarla doldurmalısınız. Yeniden bu besin öbeğini seçerken de çok yağlı soslar eklenmiş yahut kızartılmış olanları tercih etmeyin.
Tatlı olarak muhakkak sütlü tatlı tercih etmelisiniz. Pirinçli muhallebi midenizi yormayacak tatlıların başında gelir.
Hazımsızlık ve şişkinliğin önlenmesi için yemekleri yavaş yavaş yiyerek çok yeterli çiğneyin.
Yatmadan 1 saat evvel besin tüketiminizi kesinlikle sonlandırın.
Seyahat Dönüşü:
Seyahat dönüşü tüketilen besin ölçüleri ve çeşitleri çok ziyade olduğundan kilo almamak için sonraki gün fizikî aktivite artırılmalı, su tüketimine çok dikkat edilmeli, tuz tüketimi azaltılmalıdır. Gezi dönüşü sonraki günü mutlaka düşük kalorili bir diyet uygulamayın. Olağan beslenmenize devam edin. Yalnızca aktivitenizi artırmaya çalışın. Aktivitenizi artırmak kan şekerinizi denetim altına alacak ve bir hafta evvel çokça yüklenmenize karşın yağlanmanızı önleyecektir.
Her gittiği seyahatten birkaç kilo alarak dönmek tarafına, oluşturulan şahsi program ile çokça kilolarınızdan kurtulabilir daha etkin bir hayat biçimi edinebilirsiniz. Bilhassa seyahatler de aktiviteyi arttırıp yiyecek tercihlerinizde sahih seçim yaparak seyahatinizden keyif alabilir ve kilo almadan meskene dönebilirsiniz. Çokça besin tüketerek mideyi doldurmak çok önemli sıhhat dertlerine yol açabilir. Pişirme ve hazırlama sistemlerine dikkat etmeniz çoğunlukla yerinde olacaktır.
Kaçınmanız Gereken Pişirme Yolları Ve Besinler:
Fastfood, kızartmalar, hamur tatlıları, tuzlu, şekerli, yağlı hazır besinler, salam, sucuk, sosis, kavurma, sakatatlar.
Seyahat Öncesi Yediklerinize Dikkat Edin:
Seyahatte tatilin tadına varmak daha rahat olabilmek için 1 hafta evvelce yediklerinize dikkat etmek tatilinizi problemsiz geçirmeyi sağlar. Tatilden 1 hafta evvel vücuttaki ödemi atabilmek için birtakım kurallara uymak ehil olacaktır.
Günde 2 litre su için
Çay, kahve üzere kafein içeriği yüksek olan içeceklerden uzak durun
Asitli içecekleri tüketmeyin
Tuz tüketiminizi çok azaltın
Günde yarım saat tempolu yürüyüş yapın
Günlük olarak ıhlamur, adaçayı ve rezene üzere bitki çaylarından 2-3 fincan tüketmeye çalışın.
Kızartma ve yağlı besinlerden uzak durun.
Tatlı tüketiminizi azaltın.
Gittiğiniz mekandaki yeni Tatları Iskalamayın:
Seyahatte beslenme tertibinizi sabahtan itibaren ayarlamalısınız. Şayet akşam besin tüketiminiz çokça olacak diye gün uzunluğu tüm öğünlerinizi geçiştirirseniz akşam yemeklerinde üzerinizdeki kıyafetin sizi çok rahatsız ettiğini hisseder, istediğiniz üzere eğlenemezsiniz.
Kesinlikle sabah hafif bir kahvaltı yapın. Ara öğünlerde süt, yoğurt, meyve üzere besinler tüketebilirsiniz. Gün uzunluğu tatlı tüketmeyin. Bu hakkınızı gece kullanırsınız. Sabah kahvaltısı ve ara öğünden sonra kesinlikle hafif bir öğlen yemeği yiyin. Bu öğlen yemeği ½ porsiyon zerzevat, 1-2 kaşık pilav, 1 çay bardağı yoğurt ve bol salatadan oluşabilir. Öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında hafif bir kahvaltı yerleştirin. Bu sizin gezerken çok aç olarak masaya oturmanızı ve gereksiz konuma, çok süratli besin tüketmenizi köstekler. Bu ara öğün çok değerlidir. Burada 1 tost ve ayran tüketebilirsiniz. Akşam yemeği için gittiğiniz konumdaki yöresel tatları kaçırmamalısınız bu kadarına hakkınız var.
Açık Büfe Menü:
Otellerin açık büfe mönüleri çok çeşitlidir. Bu menülerde yan alan bütün besinleri birebir ölçülerde tüketebilmeniz mümkün değildir. Açık büfe yapacağınız besin tercihlerinizi, et; sebze-meyve; süt-yoğurt; ekmek; yağ-şeker öbekleri olarak belirleyin.
Açık büfe menüsünde bu sayılan besin öbeklerinin her birinden 1 çeşit birer porsiyon yahut 2 şer çeşit yarım porsiyon biçiminde tercih yapabilirsiniz. Mesela 3 çeşit et yemeği varsa ve siz bunların hepsinden tatmak istiyorsanız o devir 1 porsiyon et kümesi hakkınızı 3’e bölerek tekrar bir porsiyon et öbeğine tamamlayabilirsiniz. Tıpkı düzenlemeyi öbür besin kümeleri içinde gerçekleştirebilirsiniz. Öğlen yahut akşam yemeğinde yiyeceğiniz bir porsiyon pirinç pilavı, seyahat esnasında gereksiniminiz olan enerjiyi karşılamanıza yardımcı olacaktır. Pirinç, ağır çalışma temposundaki sporcuların temel besin kaynaklarındandır.
Besin gurupları için tercihlerinizi kullanırken seçtiğiniz besinleri kızartma ve yağlı olmamasına çok ihtimam gösterin.
Süt öbeğinden seçeceğiniz besinlerin içeriğinde mayonez ve fazladan yağ katılmamış olmasına dikkat edin. Meze seçimlerinizi yoğurtlu mezelerden yana kullanabilirsiniz.
Tabağınızın yarısını kesinlikle sebzeler, zeytinyağlılar ve salatalarla doldurmalısınız. Yeniden bu besin öbeğini seçerken de çok yağlı soslar eklenmiş yahut kızartılmış olanları tercih etmeyin.
Tatlı olarak muhakkak sütlü tatlı tercih etmelisiniz. Pirinçli muhallebi midenizi yormayacak tatlıların başında gelir.
Hazımsızlık ve şişkinliğin önlenmesi için yemekleri yavaş yavaş yiyerek çok yeterli çiğneyin.
Yatmadan 1 saat evvel besin tüketiminizi kesinlikle sonlandırın.
Seyahat Dönüşü:
Seyahat dönüşü tüketilen besin ölçüleri ve çeşitleri çok ziyade olduğundan kilo almamak için sonraki gün fizikî aktivite artırılmalı, su tüketimine çok dikkat edilmeli, tuz tüketimi azaltılmalıdır. Gezi dönüşü sonraki günü mutlaka düşük kalorili bir diyet uygulamayın. Olağan beslenmenize devam edin. Yalnızca aktivitenizi artırmaya çalışın. Aktivitenizi artırmak kan şekerinizi denetim altına alacak ve bir hafta evvel çokça yüklenmenize karşın yağlanmanızı önleyecektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.