Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Seyhan Erdoğdu Kimdir, Hayatı

Seyhan Erdoğdu Kimdir, Hayatı
0
127

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Seyhan Erdoğdu biyoğrafi
Seyhan Erdoğdu özgeçmişi
Seyhan Erdoğdu hakkında data
CHP Milletvekili Adayı Seyhan Erdoğdu kimdir

Seyhan ERDOĞDU
2019 seçimlerinde CHP Ankara 2Bölge Milletvekili Adayı

Seyhan Erdoğdu, Tokat Erbaa ’da doğdu Malatya Akçadağ Keller Köyü nüfusuna kayıtlıdır

Ilk öğrenimini Ankara Kurtuluş İlkokulunda, Orta öğrenimini Ankara Kız Lisesinde yaptı Liseyi ABD Kaliforniya Glendale Lisesinde tamamladı 1968 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Idari İlimler Fakültesi Ekonomi ve Istatistik Bilimi Bölümünden mezun oldu Yüksek Lisans Derecesini benzer Fakültenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden; Doktora Derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Alıştırma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden aldı

19681972 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yönetimle Ilgili İlimler Fakültesi Ekonomi ve Istatistik Bilimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı

12 Mart askeri müdahalesi döneminde iki sene Ankara askeri cezaevinde esir kaldı Bu dönemde üniversiteden atıldı Tutukevinden çıktıktan sonra iki sene işsiz kaldı 19761980 döneminde Kanada ’nın Ankara ’daki Büyükelçiliğinde Kültür Ataşesi yardımcısı olarak çalıştı 19811988 döneminde, inşaat sektöründe, Libya, Irak ve Suudi Arabistan ’da meslek yapan yurtdışı müteahhit şirketlerde üstteki seviye yöneticilik yaptı 1988 ’de özel sektördeki idare görevini bırakarak inşaat sektöründe örgütlü işçi sendikası olan Türkiye YOLMESLEK Sendikasında danışman oldu

YOLMeslek ’teki görevini sürdürürken TÜRKIŞ Konfederasyonunda Bayan İşçiler Bürosu Müdürlüğü yaptı Uluslararası Alıştırma Konferanslarına emekçi kesimi uzmanı olarak katıldı Sendikalarda bayan komitelerinin kurulması için çalıştı ve Kadın Işçi Kurultayının toplanmasını sağladı 1990 – 2008 yıllarında Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Milletlerarası Serbest Işçi Sendikaları Konfederasyonu (ICFTU) ve Milletlerarası İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu (IFBWW) Kadın Komitelerinin üyesi oldu Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Afrika ’da milletlerarası düzeyde bayan konferanslarına katıldı Milletlerarası Özgürlük Emekçi Sendikaları Konfederasyonunu Birleşik Milletler Kuruluşlarının toplantılarında temsil etti Keza Avrupa Kamu Görevlileri Federasyonu (EPSU) Genişleme Grubu ’nda TÜRKMESLEK ve DİSK ’e yan EPSU üyesi sendikaları temsilcilik etti 1989 ardından memur sendikalarının yeniden örgütlenmesi sürecine katıldı Bu dönemde TÜRKIŞ ve DİSK ’e bağlı sendikalar, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve farklı alanlara yönlendirilmiş demokratik kitle örgütleri için gönüllü olarak eğiticilik ve danışmanlık yaptı

2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Egzersiz Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde öğretim üyeliğine geri döndü yılında sosyal politika alanında doçent oldu Halen benzer bölümde öğretim üyeliğine devam etmektedir

Türkiye ’de Sendikacı Bayan Kimliği (G Toksöz ile birlikte), Küreselleşme Sürecinde Uluslararası Sendikacılık ve Hizmet Ticaretinde Gerçek Kişilerin Hareketi başlıklı üç kitabı, yurtdışı ve yurt içinde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır Çeşitli uluslararası ve ulusal araştırma projelerinde yer almıştır

Egzersiz yaşamına ilişkin alanlarda Milletlerarası Alıştırma Örgütü ILO ’ya ulusal bilirkişi olarak ve ILO Turin Milletlerarası Eğitim Merkezinde eğitici olarak hizmet vermektedir

Türk Tabipleri Birliği Dükkan Hekimliği Sertifikası Kursları, Ankara Üniversitesi Aday Memur Eğitimi Kursları, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Kullanım Merkezi Jean Monnet Sosyal Politika Modülü ve Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik Kurslarında eğitim vermektedir Ulusal Kongrelerde Danışma ve Bilim Kurulu üyeliği yapmaktadır

TÜRKMESLEK, DİSK ve KESK ’e alt Işçi ve Halk Çalışanı Sendikaları, TMMOB ’ye tabi Odalar, Türk Tabipleri Birliği, Atatürkçü Düşünce derneği ve değişik sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katkı vermeye devam etmektedir

Mülkiye Dergisi Yazı Kurulu, Egzersiz Ortamı Dergisi Bilim Kurulu, Memleket Yönetmelik Dergisi Danışma Kurulu, Türk Tabipleri Birliği Bilim Eğitim Kurulu, Mülkiyeliler Birliği, EğitimSen, Lokal Yönetim Araştırma, Takviye ve Eğitim Derneği (YAYED), Bilim ve Teknoloji Derneği (BİTED), Millet İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi Vakfı (KİGEM), ILO ACTRAV Küresel Sendika Araştırma Ağı (GURN) üyesidir

Aktüel alıştırma alanları işsizlik ve istihdam, bayan çalışmaları, Avrupa Birliği, sendikacılık, sosyal hareketler, milli ve küresel sosyal politikadır

çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilir Evli ve iki çocuk annesidir

2223 Mayıs 2010 ve 18 Aralık 2010 CHP Kurultaylarında Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir CHP Bilim Kültür Yönetim Platformu üyesidir *