Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

şeytanın itirafları

şeytanın itirafları
0
210

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
şeytanın itirafları

Muaz b Cebel’in (ra) ibn abbas’tan (ra) naklen rivayet edilmiştir

Peygamberimizle ashabı birgun sohbet ederlerken Allah’ın emri uzerine şeytan yanlarına gonderilir Ve yine Allah’ın emri uzerine*ogun şeytan* kendisine sorulan sorulara TAMAMEN DOĞRU cevap verecektir ve insanlari nasıl kandırdıgını* onları nasıl aldatıp saptırdıgını anlatmasını ister Allah (cc)

Resulullah (sav)*

mademki dogruları konuşacaksın* o halde soyle bana* insanlar arsında en cok kızıp ofkelendiğin kimdir?

sensin ey Muhammed! Senden daha fazla beni kim kızdırıp ofkelendirebilirki?

seni başka kimler ofkelendirir?

takva sahibi* Allah’tan korkan* malını canın Allah icin ortaya koymuş kimseler

bundan baska seni ofkelendiren birileri varmıdır?

evet* sabırlı oldugunu bildigim* takva sahibi* şupheli seylerden sakınan alimler

sonra?

temizlğne onem gosterenler

sonra?

fakirliğinden kimseye soz acmayan* halinden kimseye şikayetci olmayan sabırlı fakir

peki onuhn sabırlıu oldugunu nasıl bilirsin?

ya Muhammed! Bir kimse birine 3 gunden fazla darlık ve yoksulluk icinde bulundugunu anlatırsa Allah o kimseyi sabredenlerden yazmaz

sonra kime kızarsın?

şukreden zengine

zenginin şukredenlerden oldugunu nasıl bilirsin?

alacagı şeyi helalinden alır* onu kullanması gereken yerde kullanır

peki ummetim namaza kalktıgı zaman durumun nasıl olur
işte o zaman beni bir sıtma tutar titremeye başlarım
ey melun neden boyle oluyorsun
cunku bir kul allah icin secde ettigi zaman Allah onun her secdesinde derecesini bir kat yukseltirde ondan
peki ummetim oruc tuttugunda
o zaman zincirle baglanırım taki onlar iftar edinceye kadar
kuran okuduklarında nasıl olursun
tıpkı ateşe atılmış kurşun gibi eririm
ya sadak verdiklerinde
o vakit sadaka veren kişi eline bir testere alır beni liğme liğme eder

Ebu bekir hakkında ne duşunuyorsun
ya muhammed o bana cahiliye devrinde bile itaat etmedi islamdan sonra nasıl etsinki
omer b hattab hakkıında ne dersin
yeminle soyluyorum ki ne zaman onu gorsem ordan hemen kacarım

ummetime saadetler ihsan eden seni cehennemliklerden kılan Allaha hamd olsun

ummetinin sadete ulaşması pek mumkum degilben kıyamete kadar hayattayım olmeyecegimnasıl olurda sen ummetin hakkında gonlunu ferah tutarsın
ben onların damarlarına ve iclerine girerim onlar benım farkıma varmazlar

sana gore ihlaslı olan kullar kimlerdir
bilmezmisnki bi adam parayı pulu cok seviyorsa oihlas sahibi degildir
paraya pula asla baglı olmayan ovulmeyi methedilmeyi sevmeyen bir adam gordugumde anlarım ki o ihlaslı bir kuldur

şeytan anlatmaya devam eder:
Ey Muhhammed benim 70 bin tane askerim vardır ve herbirininde 70 bin tane yardımcısı vardıronlardan kimilerini alimlere*kimilerini genclere *kimilerinide yaşlı adamlara gondermişimdir
genclere gelince onlarla aramızda hic bir sorun yoktur
askerlerimden bazılarını cok ibadet edenlere bazılarını takva hayatı yaşamayanlara gondermişimdir
işte bu askerlerim onları halden hale sokarsonunda onlardaki ihlas alınıronlar bu şuursuzluk icinde Allaha ihlas icinde ibadet ettiklerini zanneder dururlar
bilirmisin rahip Barsisa tam 70 yıl ihlas icinde Allaha ibadet etmiştioyle ki hangi hastaya dua etse o kimse şifa buluyorduama ben onun peşini hic bırakmadım sonunda zina etti ve ardindan cinayet işledi ve kafirlerden oldu
yalan bendendir ve ben yalan soyluyenlerin ilkiyim yalan soyleyen kimse benim dostumdurKim Allah adını soyluyerek yalan yere yemin ederse işte o benim sevgilimdir
gıybet benim en cok keyif aldıgım şeydir

Ey Muhhammed ummetinden namazlarını saat saat dakika erteleyenler vardır*onlarıda anlatıyım;
her ne zamanki biri namaza kalkmak istese yakasına yapışır 'biraz dur*daha vakit var sen şimdi meşgulsun' gibi vesvese veririmboylece namazı erteleye erteleye obur namazın vaktinde kaza edertabi ki bu namaz onun yuzune carpılır
şayet beni maglup eder namazını vaktinde kılmaya karar verirse ona insanlaran şeytan huylu birini gonderirim ki o namazı vaktinde kılmasına engel olsun
bu seferde beni magup ederse onu namaza başlayıncaya kadar rahat bırakır*namaza başladıgında ona 'sagına bak*soluna bak' diye telkinde bulunurumsonrada namazının duzenini bozdururum
şayet beni bu husustada yenerse tek başına namaz kıldıgı bir anda yanına varır ve namazı acele acele kılmasını soylerim
bu seferde başarısız olursam ve oda namazını cemaatle kılarsa*başına ip gecirip onu acele ettiririmki ruku ve secde de imamdan once egilip kalksınbilindigi gibi Allah kıyamet gunu onun başını eşşek başına cevirri
buna başaramazsam ona parmaklarını cıtlatmasını soylerim
bunu da beceremezsem burnuna ufurup esnemsini saglarımeger elini agzına koymazsa onun icine askerlerimden biri girer ve bize itaat etmeye başlar

Ey Muhhammed şu soylediklerimde bir katre yalan katmışsam Allahtan benim kul olmamı isteyebilirsin

Ey Muhhammed! ben ummetinin altıda birini islamdan cıkaracagımsen bundan sonra nasıl sevinebilirsin?

bunun uzerine Resullullah (sav) sormaya başlar;

ey melun kimlerle oturup kalkarsın
faiz yiyenlerle
dostların kimdir
zina edenler*cuma namazını terkedenler
kiminle yatıp kalkarsın
sarhoşlarla
misafirlerin kimlerdir
hırsızlar
ey melun peki senin belini kıran şey nedir
Allah yolunda yapılan cihat ve hizmet
ya seni eriten şey nedir
samimi olarak yapılan tovbe
cigerini yakıp kavuran şey
gece gunduz yapılan istiğfarlar
seni en cok utandıran rezil rusva eden?
gizli verilen sadakalar
ya gozlerini kor eden şey
vaktinde kılınan namazlar

şeytan devam eder

İkinci olarak;

Allahtan bana bir ev vermesini istedim oda hamaları bana verdi
kendime ait bir meclisim olsun istedimsokakları verdi bana
bana bir yatak arkadaşı ver dedimsarhoşları verdi bana
bana yardımcı olacak birilerini ver dedimkaderi inkar edenleri verdi
benim kardeşlerim olsun dedimAllah mallarını gunah yolunda harcayanları kardeş yaptı bana
bana verilenlerle ovunecegimbenimle beraber olanlar seninle beraber olanlardan coktur

Ey Muhhammed ben kimseyi hak yolundan saptırmam*sadece vesvese verir
ve kotu şeyleri guzelmiş gibi gosteririmZira inkara suruklemek elimde olsaydıyeryuzunde'la ilahe illallah Muhhammdun resulullah' diyen namaz kılan* oruc tutan kimseyi bırakmaz hepsinin imanlarını alırdım

Aynı şekilde hidayete erdirmek de senin elinde değildirSen Allahın emir ve yasaklarını insanlara ulaştıran elcisinEğer hidayete erdirmek senin elinde olsaydı dunyada iman etmeyen kimse kalmazdı*herkesi musluman ederdin

Sen hakkı ispat eden bir delilsin*bense cehheneme gidecek olanların oraya gitmesi icin bir sebebim