Iblis'ın Vesvesesi Şeytan'ın Vesvesesi Vesvese ilka edip, Allah' (cc) ın zikrinden kaçan şeytanın şerrinden, narın Rabbi olan Allah (cc) a sığınırım Sûrei Nas Abdulkadir Geylâni Hennas beni âdemin kalbine musallat olan, domuz suretinde bir şeytandırdemektedir Günyetüttalibin Bu şeytandan kurtulmanın çaresi Allahu Teâlâ'yı fazla fazla zikretmektir Mezkûr ayetin karşılığını teşkil eden Hadisi Şerifte Peygamber (SAV) Efendimiz Iblis beni âdemin kalbi üstüne yayılıp onu yutar Ta oysa zikrullaha devam etmeğe başlandığında kaçar Zikir unutulduğu süre her tarafta kalbe yerleşmek ister Ta fakat bu hal Zikrullahın nurû ile kalb nurlanıp mutmain oluncaya dek devam eder Allah (cc) Surei Rad'da Agâh olunuz ama Allah' (cc) ın zikriyle kalbler mutmain olur müjdesini bizlere bildirmiştir Anlayan kullardan eylesin Rabbim bizleri Amin o Büyüklerden biri şeytana dedi fakat : Senin gibi mel'un elde etmek istiyorum, ne yapmam lâzım Iblis sevindi o zat'a yanıt verdi : Benim gibi almak istersen, namaza ehemmiyet verme o Açıktan iblis'e la'net edipde, gizlide ona itaat edenlerden olma Ömer b Abdül aziz (ra) Allah'ı unuttuğun an yoldaşın şeytan olur