Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Seyyidü'l-İstiğfar

Seyyidü'l-İstiğfar
0
135

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Seyyidü'lİstiğfar

Şeddad bin Evs radıyallahu anhdan rivayete göre Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

Yâ Allah! Sen benim Rabbimsin Senden başka ilâh yoktur Beni sen yarattın ve ben senin kulunum Ve ben îman ve ubûdiyyetimde gücüm yettiği kadar senin ahd ü misâkın üzereyim Yâ Rabbi! Yapdıklarımın şerrinden sana sığınırım: Ve senin bana in'âm ve ihsan etdiğin ni'metleri ikrar ve i'tirâf ederim Kendi kusur ve günâhlarımı da ikrar ve i'tirâf ederim Yâ Rabb! Sen beni afv ü mağfiret eyle Zîra senden başkası günâhları afv ü mağfiret edemez(1)

Bir kimse bu Seyyidü'listiğfâr'ı ihlâs ve yakîn i'tikadıyle gündüz okur da o günde akşam olmadan evvel vefat ederse o kimse ehli cennettendir Ve eğer bu duâyı yakîn i'tikâdiyle gece okur da sabah olmazdan evvel vefat ederse yine ehli cennettendirYani cennete ilk girecekler ile cehennemi görmeksizin ol kimse cennete dâhil olur, demektir

Bu duânın hulâsai meali: Ya Rabb, ben cürm ü kusurlarımı i'tirâf eylerim, tevbe ve istiğfar ederim, ni'metlerinin şükründen âcizim, beni afv ü mağfiret eyle, demektir

Similar threads

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vağdike mestedağtü eüzü bike min lerri ma sana'tü Ebuü leke bini'metike aleyye ve ebuü bizenbi fağfirli fe innehu la yağfiruzzunube illa ente Meali: Ya Rabb, ben cürm (günah) ve kusurlarımı itiraf eylerim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Jurnal okunacak Dualar Jurnal bazı Dualar Üzüntülü İken Okunacak Dua İbni Abbas (ra) der ancak: Rasûlullah (sav) karamsar iken şöyle duâ ederlerdi: La İlahe illa'llahu'l azimu'l halim Rabbu'l arşi'l azim , la İlahe illa'llahu Rabb'üsemavati ve Rabbu'l arzi ve Rabbu'l arşi'l kerim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Tevbe ve İstiğfar Hâris bin Süveyd diyor ki: Abdullah ibn Mes'ud radıyallahu anh bize biri Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemden, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti Nebiyyi Ekrem'den olan hadîsi şerîfi şöyle rivâyet etti: Mü'min günâhlarını bir dağ altında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Tevbe ve İstiğfar Hâris bin Süveyd diyor ki: Abdullah ibn Mes'ud radıyallahu anh bize biri Nebiyyi Ekrem sallallahu aleyhi ve sellemden, diğeri de kendisinden olmak üzere iki hadîs tahdîs etti Nebiyyi Ekrem'den olan hadîsi şerîfi şöyle rivâyet etti: Mü'min günâhlarını bir dağ altında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
SEYYIDÜ'LISTIĞFAR DUASI: Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir Resulullah (sa) buyurdu ki; Istiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: Allâhümme ente Rabbî, Lâ Ilâhe Illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike me'steta'tü, eûzü bike min şerri mâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt