iltasyazilim
FD Üye
*
Shaurma Tarifi İçin Malzemeler
*4 iri tavuk budu
*5 patates
*3 paket mayonez
*4 yufka (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
*3 diş sarımsak
*Turşu
*1 deste maydanoz
Shaurma Tarifi Yapılışı Mayonezi için, ben 3 paket mayonez kullandım Siz göz kararı ile ne kadar gerektiğini bilebilirsiniz 3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp bir kapta ezin Üzerine mayonezinizi ekleyip karıştırın 30 dakika kadar bekletin Sarımsaklı mayoneziniz hazır
Eti için tavuk budunu küçük parçalara bölün Budu tavuk baharatlarıyla harmanlayın Fırın tepsisine yerleştirin Diğer tarafta patateslerimizi soyalım Ben 5 tane kullandım Soyduğumuz patetesleri, tabi ki önce yıkıyoruz Daha sonra uzunuzun doğruyoruz Onu da fırın tepsisine yerleştiriyoruz Eğer varsa patates için özel satılan baharatlardan kullanabilirsiniz Ben kullandım Harika oluyor Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına yerleştirelim Tavuk parçaları ve patatesler yumuşayıp üstü kızardığında tepsimizi çıkaralım Yufkalarımıza sarımsaklı mayonezi sürelim Üzerine but parçalarını, patatesleri, turşuyu ve maydanozu (isteğe bağlı) ekleyip bükelim Isıtıcı da shaurmamızın yufkasını ısıttıktan sonra afiyetle yiyoruz Afiyet olsun
Shaurma Tarifi İçin Malzemeler
*4 iri tavuk budu
*5 patates
*3 paket mayonez
*4 yufka (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
*3 diş sarımsak
*Turşu
*1 deste maydanoz
Shaurma Tarifi Yapılışı Mayonezi için, ben 3 paket mayonez kullandım Siz göz kararı ile ne kadar gerektiğini bilebilirsiniz 3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp bir kapta ezin Üzerine mayonezinizi ekleyip karıştırın 30 dakika kadar bekletin Sarımsaklı mayoneziniz hazır
Eti için tavuk budunu küçük parçalara bölün Budu tavuk baharatlarıyla harmanlayın Fırın tepsisine yerleştirin Diğer tarafta patateslerimizi soyalım Ben 5 tane kullandım Soyduğumuz patetesleri, tabi ki önce yıkıyoruz Daha sonra uzunuzun doğruyoruz Onu da fırın tepsisine yerleştiriyoruz Eğer varsa patates için özel satılan baharatlardan kullanabilirsiniz Ben kullandım Harika oluyor Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına yerleştirelim Tavuk parçaları ve patatesler yumuşayıp üstü kızardığında tepsimizi çıkaralım Yufkalarımıza sarımsaklı mayonezi sürelim Üzerine but parçalarını, patatesleri, turşuyu ve maydanozu (isteğe bağlı) ekleyip bükelim Isıtıcı da shaurmamızın yufkasını ısıttıktan sonra afiyetle yiyoruz Afiyet olsun