iltasyazilim
FD Üye
Shoarma Tarifi İçin Malzemeler Kavurma için;
*150o gram çok minik küp halinde doğranmış tavuk göğsü, tercihe göre kıyma veya dana eti de kullanabilirsiniz
*Tuz, yedi bahar baharat karışımı veya bulunduğunuz ülkede varsa shoarma baharatı tercih ediniz
*Biraz sıvı yağ
Salatası için;
*İnce doğranmış marul
*Dilimlenmiş domates
*İnce halka doğranmış soğan
*İsteğe göre ince doğranmış mor lahana
Sosu için;
*1 kap mayonez
*2 diş sarımsak
*Aldığı kadar süt
*Nane
*Tuz
Shoarma Tarifi Yapılışı Hollandada yediğim ve bir o kadar tantuniye benzettiğim bu tarifi sizlere sunmak istiyorum
Sıvı yağ derin bit tavaya dökülür ve ısınmaya bırakılır Sıvı yağın içine baharat karışımını ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocağın altını kısıp minik küpler halinde doğradığımız etlerimi ilave edip iyice karıştıralım Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur
Etler kavrulurken sos hazırlanır Bir kase mayonezin içine sarımsaklar rendelenir, nane tuz eklenir Sütü dikkatlice ilave edelim çünkü sos ne çok cıvık ne de çok katı olmalı Sos dinlenirken de salatayı istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz Ben yukarıda saydıklarımdan domates kullanmadım çünkü evde kalmamıştı isteğe bağlı maydanoz da kullanabilirsiniz
Hersey tamamlandıktan sonra ister ekmek ister lavaşa mayonezli sos sürülür Ardından et ve salata eklenir ve tekrar isteğe bağlı sos sürülerek afiyetle yenir
*150o gram çok minik küp halinde doğranmış tavuk göğsü, tercihe göre kıyma veya dana eti de kullanabilirsiniz
*Tuz, yedi bahar baharat karışımı veya bulunduğunuz ülkede varsa shoarma baharatı tercih ediniz
*Biraz sıvı yağ
Salatası için;
*İnce doğranmış marul
*Dilimlenmiş domates
*İnce halka doğranmış soğan
*İsteğe göre ince doğranmış mor lahana
Sosu için;
*1 kap mayonez
*2 diş sarımsak
*Aldığı kadar süt
*Nane
*Tuz
Shoarma Tarifi Yapılışı Hollandada yediğim ve bir o kadar tantuniye benzettiğim bu tarifi sizlere sunmak istiyorum
Sıvı yağ derin bit tavaya dökülür ve ısınmaya bırakılır Sıvı yağın içine baharat karışımını ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocağın altını kısıp minik küpler halinde doğradığımız etlerimi ilave edip iyice karıştıralım Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur
Etler kavrulurken sos hazırlanır Bir kase mayonezin içine sarımsaklar rendelenir, nane tuz eklenir Sütü dikkatlice ilave edelim çünkü sos ne çok cıvık ne de çok katı olmalı Sos dinlenirken de salatayı istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz Ben yukarıda saydıklarımdan domates kullanmadım çünkü evde kalmamıştı isteğe bağlı maydanoz da kullanabilirsiniz
Hersey tamamlandıktan sonra ister ekmek ister lavaşa mayonezli sos sürülür Ardından et ve salata eklenir ve tekrar isteğe bağlı sos sürülerek afiyetle yenir