Bir e-ticaret devinin CEO’su, şirketini merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemiyle nasıl entegre edeceğini kamuya açık bir şekilde düşünürken, bu adım kripto para alanının ana akım benimsemeye doğru ilerlemesi yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.
Twitter’dan Sorulan Soru
Cuma gecesi Shopify CEO’su Tobi Lutke, DeFi topluluğuna Shopify’ın büyüyen finansal sektörde nasıl bir “rol” oynayabileceğini soran bir Twitter mesajı yayınladı:
DeFi Twitter topluluğuna sesleniyorum. Ticaretle ilgili en çok heyecanlandığınız fırsatlar nelerdir? Shopify’ın hangi rolü oynamasını istiyorsunuz?
Soru, birden çok DeFi alanındaki önemli oyuncular olmak üzere yüzlerce yanıt aldı. Nansen’den Alex Svanevik, Stablecoin ödemelerinin yanı sıra Shopify hesaplarında getiri elde etmek için DeFi protokollerinin kullanılabileceğinden bahsetti ve benzer şekilde ConsenSys’in Corbin Sayfası, ödemeleri doğrudan getiri sağlayan protokollere yatıran bir hackathon projesine işaret etti.
Ödemeler için yatırılan fonlardan, gerçek zamanlı abonelik ücretlerinden yararlanmaya ve ödemeler için varlığa dayalı kredileri etkinleştirmek için Alchemix gibi protokolleri kullanmaya odaklanan daha karmaşık öneriler de bulunuyordu.
Kripto Para Alanına Yönelik Hatayı Anlamak
Doğası gereği oldukça spekülatif olsa da, Lutke’nin derin düşünceleri kripto hatasını yakaladığının bir işareti gibi görünüyor. Günün erken saatlerinde, akıllı sözleşmelerle “uğraştığını” ve işlevselliklerini “büyüleyici” olarak nitelendirdiğini duyurdu. Teknolojinin yanı sıra CEO, DeFi’nin açık, izinsiz ahlakına da kapılmış görünüyor. Defi destekli bir özellik Shopify’ın platformuna girerse, bu muhtemelen DeFi’nin kısa tarihinde benimsenmesi için en önemli katalizörlerden biri olacaktır. Shopify, Kanada’nın kuzey yarımküredeki en büyükleri arasında yer alan en büyük şirketidir ve platformunun bir parçası olarak 3 milyondan fazla çevrimiçi mağazaya sahiptir.