iltasyazilim
FD Üye
Sibelce Tavuk Suyuna Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase pilavlık pirinç
*1 tane kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
*3 tane havuç (Kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
*1 paket kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı yeni bahar
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Yarım demet dereotu
*2 kase tavuk suyu (Ben tavuğu yanında servis edeceğim için pilavın içine koymadım Dileyen pilavın içine etlerini didikleyebilir )
Sibelce Tavuk Suyuna Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Havuç ve soğanlar zeytinyağı ile birlikte güzelce kavrulur Yıkanmış olan pirinçler de eklenerek kavrulmaya devam edilir Kuş üzümü ve baharatların tamamı eklenerek pilavın suyu verilir Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir Dinlenen pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilir ve karıştırılır
Deneyeceklere Afiyetler olsun
*1 kase pilavlık pirinç
*1 tane kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
*3 tane havuç (Kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
*1 paket kuş üzümü
*1 tatlı kaşığı yeni bahar
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Yarım demet dereotu
*2 kase tavuk suyu (Ben tavuğu yanında servis edeceğim için pilavın içine koymadım Dileyen pilavın içine etlerini didikleyebilir )
Sibelce Tavuk Suyuna Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Havuç ve soğanlar zeytinyağı ile birlikte güzelce kavrulur Yıkanmış olan pirinçler de eklenerek kavrulmaya devam edilir Kuş üzümü ve baharatların tamamı eklenerek pilavın suyu verilir Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir Dinlenen pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilir ve karıştırılır
Deneyeceklere Afiyetler olsun