iltasyazilim
FD Üye
Sıcacık Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
*1, 5 Yemek Kaşığı Bulgur
*1 Yemek Kaşığı Pirinç
*1 Adet Soğan
*2 Adet Sarımsak
*2 Yemek Kaşığı Tereyağ (veya Margarin)
*Su (7 Bardak Su)
*Karabiber
*Tuz
Meyanesi için;
*2 Yemek Kaşığı Un
*1 Yemek Kaşığı Salça
*1 Yemek Kaşığı Nane
*1 Tatlı Kaşığı Pul biber
*2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
*2 Su Bardağı Sıcak Su
Sıcacık Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp her ikisini de pembeleşinceye kadar kavuralım içine bakliyatları ekleyip tekrar bir iki dakika daha kavurduktan sonra tuzu, karabiberi ve suyunu ekleyip orta ateş de pişirelim
**Çorbayı meyane’nin içinde birleştireceğimiz için biraz büyük tencerede yaparsanız daha kolay olacaktır
Bu arada meyanesini hazırlayalım sıvı yağda unu hafif rengi değişinceye kadar kavurup salçayı koyalım bir iki dakika kavurduktan sonra baharatları ve suyu ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirelim ve diğer tencere de pişmiş olan bakliyatları içine karıştırarak döküp bir taşım kaynatalım ve ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edip afiyet le yiyebilirsiniz
Yapacak olanlara Afiyet olsun
*1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
*1, 5 Yemek Kaşığı Bulgur
*1 Yemek Kaşığı Pirinç
*1 Adet Soğan
*2 Adet Sarımsak
*2 Yemek Kaşığı Tereyağ (veya Margarin)
*Su (7 Bardak Su)
*Karabiber
*Tuz
Meyanesi için;
*2 Yemek Kaşığı Un
*1 Yemek Kaşığı Salça
*1 Yemek Kaşığı Nane
*1 Tatlı Kaşığı Pul biber
*2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
*2 Su Bardağı Sıcak Su
Sıcacık Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp her ikisini de pembeleşinceye kadar kavuralım içine bakliyatları ekleyip tekrar bir iki dakika daha kavurduktan sonra tuzu, karabiberi ve suyunu ekleyip orta ateş de pişirelim
**Çorbayı meyane’nin içinde birleştireceğimiz için biraz büyük tencerede yaparsanız daha kolay olacaktır
Bu arada meyanesini hazırlayalım sıvı yağda unu hafif rengi değişinceye kadar kavurup salçayı koyalım bir iki dakika kavurduktan sonra baharatları ve suyu ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirelim ve diğer tencere de pişmiş olan bakliyatları içine karıştırarak döküp bir taşım kaynatalım ve ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edip afiyet le yiyebilirsiniz
Yapacak olanlara Afiyet olsun