iltasyazilim
FD Üye
Sıcak Günlerin Soğuk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 litre süt
*2 paket vanilya
*200 gram labne peyniri
*1 yumurta sarısı
Ortası için
*Kakaolu biskuvi
Üstü için;
*2 paket sertleştirici tortenguss
*3 yemek kaşığı şeker
*İsteğe göre meyve ben karışık meyve kullandım
*Yani rote grütze Türkiye de olmayabilir istediğiniz meyveyle olur
Sıcak Günlerin Soğuk Tatlısı Tarifi Yapılışı Un, şeker ,yumurta sarısı sütü bir tencereye alıyoruzKaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruzPiştikten sonra vanilyayı labne peynirini ekliyoruz Mikserle 5 dakika çırpıyoruzDikdörtgen borcama döküyoruzSoğumaya bırakıyoruzOrtası için bisküvileri elimizle yada rondoda un haline getiriyoruz Onu muhallebimizin üstüne döküyoruzÜstünü kapatacak şekilde her yerine seriyoruz üstünün yapılışı 2 bardak su şeker sertleştirici isteğe göre meyve tencereye alınırKarıştırılarak pişirilirKaynayınca ocağı kapatıyoruzPişen sosumuzu kaşıkla tatlımızın üstüne döküyoruz5 6 saat buzdolabında bekletiyoruzSonra servis yapıyoruzAfiyet olsun sıcak günlerde harika oluyor denemenizi tavsiye ediyorum
Şimdiden kolay gelsin
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 litre süt
*2 paket vanilya
*200 gram labne peyniri
*1 yumurta sarısı
Ortası için
*Kakaolu biskuvi
Üstü için;
*2 paket sertleştirici tortenguss
*3 yemek kaşığı şeker
*İsteğe göre meyve ben karışık meyve kullandım
*Yani rote grütze Türkiye de olmayabilir istediğiniz meyveyle olur
Sıcak Günlerin Soğuk Tatlısı Tarifi Yapılışı Un, şeker ,yumurta sarısı sütü bir tencereye alıyoruzKaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruzPiştikten sonra vanilyayı labne peynirini ekliyoruz Mikserle 5 dakika çırpıyoruzDikdörtgen borcama döküyoruzSoğumaya bırakıyoruzOrtası için bisküvileri elimizle yada rondoda un haline getiriyoruz Onu muhallebimizin üstüne döküyoruzÜstünü kapatacak şekilde her yerine seriyoruz üstünün yapılışı 2 bardak su şeker sertleştirici isteğe göre meyve tencereye alınırKarıştırılarak pişirilirKaynayınca ocağı kapatıyoruzPişen sosumuzu kaşıkla tatlımızın üstüne döküyoruz5 6 saat buzdolabında bekletiyoruzSonra servis yapıyoruzAfiyet olsun sıcak günlerde harika oluyor denemenizi tavsiye ediyorum