Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel )

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi İçin Malzemeler

*300 gr kuşbaşı et
*4 orta boy patates
*Yarım su bardağı nohut(haşlanmış)
*Su
*Tuz

Terbiyesi için;


*3 kepçe yoğurt
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un

Üzeri için;


*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Haspir veya nane

Sıcak Harput Çorbası ( Yöresel ) Tarifi Yapılışı Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yaklaşık 1 5 litre suda pişinceye kadar haşlayalım Pişen etlerin üzerine ufak doğranmış patatesleri ilave ederek pişirelim Patatesleri pişirme esnasında düdüklü tencerenin kapağını değil de normal bir tencere kapağı kapatalım Patatesler piştikten sonra nohutunu da ilave edelim Çorbamızın terbiyesini homojen bir şekilde çırpıcıyla güzelce çırpalım Çorbanın suyundan 23 kepçe terbiyeye yavaş yavaş dökerek terbiyeyi ılıştıralım Daha sonra terbiyeyi çorbaya ağır ağır ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştıralım 23 dk kaynayan çorbamızın altını kapatalım Öte yandan yağları dağlayarak haspir veya naneyi ilave ederek çorbamızın üzerine dökelim Çorbamızı sıcak olarak servis edelim Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak güzel bir çorba Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,326Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt