iltasyazilim
FD Üye
Sicilya Usulü Karnabahar Salatası
30 Dakika
Porsiyon basina 114 Kilo kalori
6 Kişiliktir
MALZEMELER
Tuz 1 baş karnıbahar, çiçekleri ayrılmış şekilde ¼ fincan ekstra sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi 2 adet büyük közlenmiş kırmızı biber (bir kavanoz), süzülmüş ve ince dilimlenmiş ? fincan yeşil zeytin, çekirdeksiz ? fincan siyah zeytin, çekirdeksiz İnce uzun olarak dilimlenmiş ? fincan kornişon turşu 6 adet ançüez 3 yemek kapari (tuzlu ise durulanmış) 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Karnıbaharları tuzlu kaynamış suya koyarak, 46 dakika kadar haşlayın Sebzeleri kuruladıktan sonra bir geniş servis kasesine aktarın ve 15 dakika kadar dinlendirin
Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi gezdirip, tuzla tatlandırıp karıştırın Biberleri, zeytinleri, turşuları, ançüezleri, kapari ve maydanozları da ekleyip karıştırın
30 Dakika
Porsiyon basina 114 Kilo kalori
6 Kişiliktir
MALZEMELER
Tuz 1 baş karnıbahar, çiçekleri ayrılmış şekilde ¼ fincan ekstra sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi 2 adet büyük közlenmiş kırmızı biber (bir kavanoz), süzülmüş ve ince dilimlenmiş ? fincan yeşil zeytin, çekirdeksiz ? fincan siyah zeytin, çekirdeksiz İnce uzun olarak dilimlenmiş ? fincan kornişon turşu 6 adet ançüez 3 yemek kapari (tuzlu ise durulanmış) 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Karnıbaharları tuzlu kaynamış suya koyarak, 46 dakika kadar haşlayın Sebzeleri kuruladıktan sonra bir geniş servis kasesine aktarın ve 15 dakika kadar dinlendirin
Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi gezdirip, tuzla tatlandırıp karıştırın Biberleri, zeytinleri, turşuları, ançüezleri, kapari ve maydanozları da ekleyip karıştırın