Şiddeti en çok memurlar uyguluyor Şiddeti en çok memurlar uyguluyor İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonunun aile içi şiddeti alıkoymak nedeniyle kahvehanelerde erkeklere karşın eğitim çalışması yapacağı bildirildi Bayan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Pınar Tatlı, yaptığı açıklamada, İzmir Barosu olarak cezaevlerindeki erkeklere karşın bu eğitim çalışmasını tamamladıklarını, aile içi zorlama ve insan hakları eğitimine kahvehanelerde de başlayacaklarını kaydetti id İzmir'in çevre ilçelerinde Şubat ayında eğitim çalışması başlatacaklarını, daha sonra büyük kasaba merkezindeki kahvehanelerde eğitimi sürdüreceklerini ifade eden Tatlı, “Öncelikli amacımız, aile içi şiddeti alıkoymak Kahvehanelerde vakit geçiren erkeklere eşlerinizi dövmeyin mesajı vereceğiz diye konuştu Tatlı, kahvehanelerdeki eğitimin görsel materyallerle destekleneceğini, eğitimin etkin olabilmesi için erkeklere, aile içi şiddete maruz kalmış bayan ve çocukların fotoğraflarını göstereceklerini kaydetti Semt muhtarlarıyla iletişim kuracaklarını kaydeden Tatlı, “Böyle bir uygulama, İzmir'de ilk kere gerçekleştirilecek Bizim için kayda değer olan her mahallenin kahvehanesinde ulaşacağımız 100 kişiden en düşük 10'unun bilinçlenmesini sağlamak dedi “ŞİDDETİ EN ÇOK MEMURLAR UYGULUYOR Pınar Tatlı, aile içi zor nedeniyle İzmir Barosuna gelen yazılı şikayetlerin Haziran 2005 ile Aralık 2006 aralarında 126 olduğunu açıkladı Tatlı, sözlü şikayet ve ihbarların ise benzer tarihler arasında 600'ü geçtiğini ifade etti Komisyonun yazılmış ve sözlü başvurulardan yola çıkarak hazırladığı istatistiki verilerde, aile içi şiddeti uygulayanların yüzde 31'inin memur, yüzde 13'ünün işçi, yüzde 4'ünün ise polis olduğu belirlenirken, baskı uygulayanların yüzde 3'ünün öğretmen olduğu kaydedildi Zorlama uygulayanların yüzde 49'unun ilkokul, yüzde 19'unun lise, yüzde 13'ünün üniversite, yüzde 13'ünün de ortaokul mezunu olduğu ifade edildi