Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sigara bir insanın yaşamını böyle bitiriyor.

Sigara bir insanın yaşamını böyle bitiriyor.
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sigara bir insanın yaşamını böyle bitiriyor İlkokul yıllarında başladığı sigaranın 45 yıl baştan başa esiri olan İzmitli Necmettin Demir (60), bugüne değin 2 bacağı ve 4 parmağının yanı sıra işini ve ailesini de kaybetti Sigara yüzünden hayatı adeta kararan Demir, 45 yıllık tiryakiliğin hayatını nasıl değiştirdiğini gözleri dolarak anlattı İlkokul yıllarında dost çevresinin etkisiyle sigarayla tanıştığını ve o yıllardan bu yandan günde 1 paket sigara tükettiğini anlattı Yıllarca geçimini inşaat ustalığı yaparak sağladığını dile getiren Demir, 30'lu yaşlara geldiğinde bacaklarında olağandışı ağrılar hissetmeye başladığını söyledi Ağrıların artması sonrası doktora gittiğini ve yapılan tahlil ve tetkikler sonrası sigara yüzünden damar tıkanıklığı teşhisi konulduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu: ''1981 yılında hastalığım daha da arttı Doktorlar sigarayı bırakmamı söyleseler de dinlemedim Sigara içmeye devam ettim fakat 1981 yılında sol bacağım diz üzerinden kesilmek zorunda kaldı Böylece özürlü ayla geldim İnşaat ustasıydım ve işimi de kaybettim Sigaraya devam edince, 4 yıl daha sonra sağ bacağım da benzer yerden kesildi Tekerlekli iskemleye mahkum oldum bu vesileyle eşim özürlü olduğumu ederek beni 3 çocuğumla birlikte terk etti Buna karşın hala sigarayı bırakamadım daha sonra da her iki elimden toplam 4 parmağım da kesilmek zorunda kaldı Uzuvlarımın yanı sıra ailemi ve işimi de kaybettim Artık kollarımın da kesileceğini söylenince, 2003 yılında sigarayı teslim etmek zorunda kaldım'' Sigaranın hayatını hemen hemen bitirdiğini, bundan böyle huzurevinde yaşamını sürdürdüğünü vurgulayan Demir, pişmanlığını şöyle aktardı: ''Sigaraya başladığım için fazla pişmanım Sigara bir insanın yaşamını böyle bitiriyor Başlamayanlar hiç özenmesin sigaraya, içenler ise biran önce bıraksın Sağlık Durumu kadar kıymetli birşey olamaz 45 sene sigara içmekle büyük yanlış yaptım ama artık çok geç'' (sabahleyin)  

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt