iltasyazilim
FD Üye
Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*100 gr beyaz peynir
*Yarım demetten biraz daha az maydanoz
*Yarım demet’ten biraz daha az dereotu
*Zerdeçal
*Kimyon
*Taze nane (eğer yoksa kurunane de olur ben öyle koydum daha çok yakışıyor)
*Kekik
*Kırmızı pulbiber
*Karabiber
*45 iri diş sarımsak
*1 5 çay bardağı yoğurt (yufka için)
*Yarım çay bardağı sıvı yağben zeytinyağı kullandım (yufka için)
*1 tatlı kaşığı un (yufka için)
*Kızartmak için sıvı yağ
Sigara Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce 100 gr beyaz peynir ve maydanoz, dereotu, zerdeçal, kimyon, nane, kekik, pulbiber, karabiber, sarımsak (küçük küçük doğranacak) ,bir tabakta harmanlanır peynirleri küçük küçük doğramayı unutmayın Daha sonra 1 yufkayı 8 eşit parçaya bölün Bir kasede yoğurt, un ve sıvı yağı iyice karıştırın Kestiğimiz yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan bir kaşık kadar sürün Yufkanın geniş kısmına peynirli karışımdan 1 kaşık kadar koyup kenarlarından kıvırıp yuvarlayın Bu işlemi tüm yufkalara uyguladıktan sonra kızgın yağda kızartın Sıcak olarak servis edin Ben misafirlere ikram ettim gerçekten çok beğendiler ve hiç artmadı İşin sırrı baharatta ama yoğurtlu karışımım ayrı bi yumuşaklık verdi çok yap emmedi (ama kızardıktan hemen sonra mutlaka bi kağıt peçete üstünde bekletin sonra servis tabağına alın) Çok güzel bi börek oldu Denemenizi tavsiye ederim
*
*3 yufka
*100 gr beyaz peynir
*Yarım demetten biraz daha az maydanoz
*Yarım demet’ten biraz daha az dereotu
*Zerdeçal
*Kimyon
*Taze nane (eğer yoksa kurunane de olur ben öyle koydum daha çok yakışıyor)
*Kekik
*Kırmızı pulbiber
*Karabiber
*45 iri diş sarımsak
*1 5 çay bardağı yoğurt (yufka için)
*Yarım çay bardağı sıvı yağben zeytinyağı kullandım (yufka için)
*1 tatlı kaşığı un (yufka için)
*Kızartmak için sıvı yağ
Sigara Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce 100 gr beyaz peynir ve maydanoz, dereotu, zerdeçal, kimyon, nane, kekik, pulbiber, karabiber, sarımsak (küçük küçük doğranacak) ,bir tabakta harmanlanır peynirleri küçük küçük doğramayı unutmayın Daha sonra 1 yufkayı 8 eşit parçaya bölün Bir kasede yoğurt, un ve sıvı yağı iyice karıştırın Kestiğimiz yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan bir kaşık kadar sürün Yufkanın geniş kısmına peynirli karışımdan 1 kaşık kadar koyup kenarlarından kıvırıp yuvarlayın Bu işlemi tüm yufkalara uyguladıktan sonra kızgın yağda kızartın Sıcak olarak servis edin Ben misafirlere ikram ettim gerçekten çok beğendiler ve hiç artmadı İşin sırrı baharatta ama yoğurtlu karışımım ayrı bi yumuşaklık verdi çok yap emmedi (ama kızardıktan hemen sonra mutlaka bi kağıt peçete üstünde bekletin sonra servis tabağına alın) Çok güzel bi börek oldu Denemenizi tavsiye ederim
*