Sigara Zammı bugünkü sigara fiyatları Şahsen sigara kullanmıyorum,kullanmam ve nasihat etmem fakat kullanan ve bırakamayanlar artık hepiniz somut durumunuz ne değin elverir bilemem ancak epey zorlar böylece bırakmanıza vesile olacak haberi veriyorum sizlereMaliye Bakanı Mehmet Şimşek, şartlara göre yeni aidat ya da ödenti oranlarında artışın laf konusu olabileceğini belirtti Şimşek, bu sene için ödeneklerde kesintinin ise söz olmadığını kaydetti Sigara 89 liraya çıkacak Madde üzerinde CHP Grubu namına konuşan İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Türkiye'de 20 yıldır ''dışa kanayan ve dıştan beslenen'' çarpık bir artma modelinin götürülmeye çalışıldığını öne sürdü ''Dışa kanama AKP döneminde büyüyor'' diyen Oyan, dış borç miktarının arttığını, ''Türkiye'nin yoksullaştırıcı bir büyüme modelinden geçtiğini'' söyledi Oyan, Tekel işçilerinin istihdamına karşın önergelerinin reddedilmesini de eleştirdi Oyan, ''Keşke tekel işçileri işletmeleri özelleştirilirken de bu dek cevval olabilselerdi, bugünkü kadar dirençli olabilselerdi Lakin yine de onları kutluyorum ve onlara takviye eleni uzatmamız lüzumlu İktidar biraz da emekten yana yüz göstersin'' diye konuştu MHP Grubu adına konuşan Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise bütçesini ''Cumhuriyet tarihinin en fena bütçesi olarak'' niteleyerek, 2010 bütçesinin de benzer akıbetten kurtulamayacağını ileri sürdü Mevcut iktidar döneminde ekonominin tüm temel sorunlarının derinleştiğini gösteren Akçay, 2010 bütçesinde öngörülen açığın 6570 milyar TL'yi bulabileceğini öne sürdü ''Bu bütçeyle hiçbir sorun çözülmez'' diyen Akçay, tütün mamulleri için öngörülen ödenti artışları ile 6 TL'lik sigaranın 859 TL'ye yükseleceğini iddia etti Akçay, ''Sigara tiryakilerine duyurulur'' diye konuştu