iltasyazilim
FD Üye
Sih Mualla (Hassa Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*56 tane beyaz patlıcan
*1 tane yeşil biber
*1 tane kırmızı biber
*2 tane büyük domates
*1 soğan
*4 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 su bardağı aksamdan ıslatılmış nohut
*1 su bardağı aksamdan ıslatılmış yeşil mercimek
*1 tatlı kaşığı toz sumak
*1 çay bardağı zeytinyağ
*tuz
*karabiber
Sih Mualla (Hassa Yemeği) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup iri doğrayıp küçük patlıcanları hiç doğramadan 4’e kesiyoruz (şekilde gösterildiği gibi)
Acısı çıkması için biraz tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada bir kaba domateslerin kabuğunu soyup küçük doğruyoruz Biberlerin bir kısmını küçük bir kısmını tüm koyabiliriz Sarımsak, soğan da küçük doğrayıp salça, baharat, tuz ve yağ ilave edip patlıcanları süzüp üzerine ilave ediyoruz Nohut ve yeşil mercimeği de ilave edip pişireceğimiz tencereye karıştırıp alıyoruz Göz kararı su ilave edip (1 su bardağı ) pişirmeye başlıyoruz kaynamaya başlayınca toz sumak ilave ediyoruz Hiç karıştırmıyoruz Ben yemekleri önce derin bir kapta karıştırıp pişirme kabına alıyorum
*56 tane beyaz patlıcan
*1 tane yeşil biber
*1 tane kırmızı biber
*2 tane büyük domates
*1 soğan
*4 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 su bardağı aksamdan ıslatılmış nohut
*1 su bardağı aksamdan ıslatılmış yeşil mercimek
*1 tatlı kaşığı toz sumak
*1 çay bardağı zeytinyağ
*tuz
*karabiber
Sih Mualla (Hassa Yemeği) Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup iri doğrayıp küçük patlıcanları hiç doğramadan 4’e kesiyoruz (şekilde gösterildiği gibi)
Acısı çıkması için biraz tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada bir kaba domateslerin kabuğunu soyup küçük doğruyoruz Biberlerin bir kısmını küçük bir kısmını tüm koyabiliriz Sarımsak, soğan da küçük doğrayıp salça, baharat, tuz ve yağ ilave edip patlıcanları süzüp üzerine ilave ediyoruz Nohut ve yeşil mercimeği de ilave edip pişireceğimiz tencereye karıştırıp alıyoruz Göz kararı su ilave edip (1 su bardağı ) pişirmeye başlıyoruz kaynamaya başlayınca toz sumak ilave ediyoruz Hiç karıştırmıyoruz Ben yemekleri önce derin bir kapta karıştırıp pişirme kabına alıyorum