Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şike Davasında Kritik Gün 24 Şubat

Şike Davasında Kritik Gün 24 Şubat
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Şike mahkemesinde kritik Karar 24 Şubat 2019

Çağlayanda devamlı Şike davasında Aziz Yıldırım ve öteki sanıkların tahliyesi görüşülecekŞuanda 23'ü tutuklu 93 davalı için açılan davanın 8 duruşması yapılıyor Duruşma Başkanı Mehmet Ekinci, bugün savunmaların tamamlanmasının peşinde tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendirecek

Davanın dünkü duruşmasında, Aziz Yıldırım salı gününden yarım kalan savunmasını tamamlamış, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan ve Mehmet Yenice de savunmalarını yapmışlardı

İşte 24 Şubat 2019 Şike Mahkemesinin bu günki duruşmasında yaşananlar

Mahkemeye 13:30'a akadar ara verildi

Başat: Abdullah Başak sizi arıyor, kadro veriyorsunuz O da 'Mehmet Yıldız yok, ne güzel işte' diyor Siz ne düşünüyorsunuz?Çelebi: Kadroları verdiğim telefon konuşmasını dinleyin, o zaman diğer amaç, yazıya dökünce başka anlam çıkar
Fenerbahçe kongre üyesi ve Sivasspor yöneticisisiniz Bu son maçta kimin kazanmasini istediniz?sorusuna Çelebi Ne yapacağımı şaşırdım maçta Fenerbahçe gol atıyor, sevinemiyorum Sivasspor gol atıyor, sevinemiyorum En sonunda eve gittimdedi
Ahmet Çelebi: Fayda temin etmedim, basında takımını satan idareci gibi lanse edildim Dikte almayacak yaşta ve konumdayım, fakat iddianamede 'Aziz Şimşek'dan emir alıyor muşum' gibi göstermişler Aziz Yıldırım'a hürmet duyarım, fakat bana emir vermesini gerektirecek bir konumda değiliz ama
Etken: Mehmet Yıldız, senin oğlun degil, kardeşin degil, seni niye ilgilendiriyor?elebi: Ben sivasspor yoneticisiyim sayın etken
Ahmet Çelebi: Sivasspor'un yöneticisiyim Zaten Sivas'a gideceğim Gitmişken Trabzonspor'un teşvik girişimi var mı, bakmak için 2 gün öncesi gittim Mecnun Başkan'la da Sivas'ta 'Bu özendirme girişimleri Trabzon göre var mı?' diye konuştum Bana söylendiği saniyede Mecnun Başkan'a bu özendirme girişiminden bahsettim Çünkü böyle şeylere karşıdır Sivas'a gittiğimde bu konuda sohbet ettim Mehmet Yıldız'a birşey önerge etsem, yarın öbür gün bunu yapmasını nasıl engellerim?
Ahmet Çelebi: Bülent İşcan'la konuşmalarımız var arada, TrabzonsporSivasspor maçıyla ilgili Trabzon'un özendirme verebileceğini duydum 'Önceden git konuya etken ol Buna izin verirsek, Aziz Başkan bizi affetmez' dedi
Ahmet Çelebi: Bülent İşcan, 20 yıllık arkadaşım Iş de yaparız Ben denizcilik işine girecektim, gemi işinde ortaklık gerçekleştirmek için uzlaşma yaptık 'Mutabık mıyız, para da anlaştık mı?' diyorum Bankaya gidiyorum, konu ortaklığımız İddianamede 'şike anlaşması' deniyor
Ahmet Çelebi: Başkasına söylediğim '200 bin TL'yi Mehmet Yıldız'a yoruyorlar Neye dayanarak, ne tape var, ne birşey? Nasıl olmuş, bu nasıl?

VERDİĞİ KADRO DA YANLIŞMIŞ ZATEN

Ahmet Çelebi: Abdullah Başak akrabam, ararım, kadroyu da sorarım Ben fanatik Fenerbahçeliyim Verdiği kadro da yanlışmış zaten
Ahmet Çelebi: Görüşmediğim, randevulaşmadığım Mehmet Yıldız ile '20:15'te görüşecekleri saptama edilmiştir' diyor Bu nasıl olur?
Ahmet Çelebi: Sivas'a düğüne gittim İşte davetiye Mehmet Yıldız telefonla aradı Ayaküstü 23 dk görüştük Öteki futbolcular da oradaydı 'Maçta oynamayacağım, hoca ile anlaşamıyorum' dedi Oteldeki kameralar incelensin, 3 dakika olduğu görülürdü Niçin kamera kayıtları alınmadı?
Ahmet Çelebi: Bedensel delil değil, İlhan Bey'in '3 koldan çalışıyorum' lafı şikeye yorulmuş Diğer birşey değil
Ahmet Çelebi: Fenerbahçe, İstanbul Belediye'yi yenemiyorsa zaten kazanan olmasın Böyle abuk subuk şey olur mu? Peşine Düşüp Takip edenler kesintisiz kurgulamış Elimde poşet bile yok, nasıl para vermişim?
Ahmet Çelebi: Kombine kart ödemelerimi sunmuştum, bir daha sunuyorum Bakın 42 bin liraydı, 35 yok Başkandan yardım istedim
Ahmet Çelebi: Abdullah Başak akrabamdır İlhan Ekşioğlu ile samimiyetim yok
Ahmet Çelebi: Petrol ofisi bayisiyim, dokuma işim var 8 ayda ise işim ne halde bilmiyorum
Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmasına başladı
Duruşma Başkanı Ekinci: Şanslı karar demedik, sağlıklı dedik Medya yanlış yazmışdedi Bunun üzerine avukatlar itiraz etti: O Kadar dediniz

LEHİME TAPE DE KOYMUŞLAR

Turanlı'nın avukatı: Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın vs defalarca tahliye edildi Tape dıştan fiziksel kanıt değil Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür Aktarma görüşmeleri tekrar tekrar yapılır
Turanlı'nın savunmasının arkasında avukatı laf aldı
Yusuf Turanlı: İki tabanca; biri tarihi 1800'lerden, diğeri ise bana ait Karadenizliyim ondan, 10 yıldır evde durur
Yusuf Turanlı: Biz metrelerle konuşmayız oysa 'Kaleye gitmiyor Fener' bir futbol terimidir Böyle konuşuruz
Yusuf Turanlı: İki Beşiktaşİstanbul Belediye maçında İskender gol attı Birinde İbrahim Akın attı Sağolsunlar lehime tape de koymuşlar, ilk devre maçını konuşmamıza 'şike' denmiş
Başat, Turanlı'nın serinkanlı tavırları üstüne Sen fazla rahatsın, böylece görünüyordedi

TAYFUR ARADI, KORCAN'I İSTEDİ

Turanlı'nın Hediye konusu fazla özel, onu Korcan açıklasın izin verirsenizsözlerine egemen Anladım, cilalıkarşılığını verdi
Etken Ekinci Korcan'ın sakatlığı var mı?diye sordu Turanlı: Evet kasıkları ağrıyordu, son maçta oynamadıdedi Bunun üzerine Hakim, Rapor var mı?diye sordu Turanlı ise Ameliyat olduyanıtını verdi
Yusuf Turanlı: Korcan'la 1705 tarihli görüşmemden önce Tayfur beni arıyor 'Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan'ı istiyorum' diyor Besiktaş'a da gitse, Sivas'ta da kalsa ücreti artacaktı Görüşmeler bunlarla ilgili
Yusuf Turanlı: Futbolcu otomobil arıyor, çoğu galeriyle görüşüyor Belgeli bunlar, banka kredilerine dek tezgâhtar olurum İlgili tanık var
Yusuf Turanlı: Maç kadroları TV'de zeka veriliyor, benim söylemem acayip değil ki
Yusuf Turanlı: Ümit Aydın'la görüştüm Abdullah Başak istedi Melih Gökçek'in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi Görüşmelerde yanımızda millet var, bunların hepsini tanık olarak istiyorum
Yusuf Turanlı: İddianame 318 sayfada teşvik girişimi sonuca ulaştı ifadesi varsayımdır Içten değil, 2 maça benzer tapeleri koymuşlar
Yusuf Turanlı: Uğur Uçar'ı tanımam Turgut Doğan Şahin'le ilgili tek mesajım var Onun forvet oynadığını yazıyorum, pek

'HOCA' KONUSU

Hoca işi nedir? sorusuna Yusuf Turanlı: Benim bilgim yok, benimle konuştuğu sattığı evle ilgili Sattığım evi yeniden satmamı istiyor Ben evi 110 bin euroya sattım
İstanbul Belediye maçında Ahmet Çelebi ile görüşüyorsun keza de futbolcularla sorusuna Turanlı: Hergün 67 futbolcuyla görüşürüm, masadaki 2 futbolcu kalkıyor, İbrahim Akın geliyor O kalkıyor, diğeri
Yusuf Turanlı: İbrahim Akın'a daire sattım, annesi ile yaptığım sözleşme Annesi tanık olarak dinlenebilir
Yusun Turanlı: Şike aracısı olmadım İstanbul BelediyeBeşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe yok
Bursasporİstanbul Belediye maçında baklava olayıyla ilgili Turanlı, Bir değil iki tepsi zorlukla Antep'ten getirttim Bunları tesise bıraktım, o gün Gaziantep'teydim İşte belgeler
Yusuf Turanlı, Rizespor'un futbol şube sorumlusuydum Futbolcularla gayrimenkul işi yapıyorum, yer alan tapular da bunu gosteriyor Menajerlik sınavını kazanamadımsözleriyle savunmasına başladı
Mahkeme aranın gerisinde her yerde başaldı
Herkesin savunmasının alınması için savunmalar kısa tutuluyor Uzun savunma yapacak olanlar ise yazılmış olarak Mahkeme Başkanı'na sunuyor

Duruşmaya ara verildi

Mehmet Ekinci, Bize 45 saat vakit verirseniz, bahtı açık karar alabilizdedi
Tamer Yelkovan savunmasını tamamladı, atılı suçu kabul etmediğini söyledi
Yelkovan'a yöneltilen Başkan 'şike yapacağız' derse, sen para vermemezlik yapabilir misin?sorusu dikkati çekti Bu soruyu Yelkovan, Idare Heyeti kararı olmadan para vermembiçiminde yanıtladı
Yelkovan'ın Emniyet'te darp edildiğini söylemesi üstüne Duruşma Başkanı Mehmet Ekinci, Üzülüyorum Avukatınız var Neden şikeyette bulunmadınız?diye sordu Yelkovan, Bunlar ilk olarak başıma gelen olaylaryanıtını verdi
Duruşmada başlangıçta Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı

*

858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt