şikemperver çorbası Malzemeler 8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu) 2 çorba kaşığı margarin 1 minik boy soğan (minik kıyılmış) 1 havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış) 2 adet patates (tavla zarı büyüklüğünde davranmış) 1 kabak (minik doğranmış) veya 14 minik doruk lahana (bir taşım haşlanmış ve küçük doğranmış) 75 gr 1548688734 1548688734 sikempervercorbasi5c4f1d631e656sikempervercorbasi5c4f1d631e656 http:wwwkeyfialemnetubsmiliesnoktagif (6 çorba kaşığı) kesme minik makarna, 3 orta yükseklik domates (minik doğranmış) ya da yarım kahve fincanı domates salçası (bir su bardağı su içinde eritilmiş) 1 büyük dolmalık biber (ateşte pişirilmiş, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış) yarım demet maydanoz (kıyılmış) yarım demet dereotu (kıyılmış) 2 adet kereviz yaprağı (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1 kahve fincanı rende gravyer (veya kaşar peynir) tuzlu Hazırlanışı Bir tencereye yağı, soğan, havuç, sarımsak, maydanoz ve kereviz yaprağını koyarak, sürekli karıştırarak 45 dakika kavurun Bunlara domates (veya salça) ek ederek, domatesler az erimiş bir hal alıncaya dek, takriben 5 dakika daha kavurun id Et suyu ve tuzunu ek edip, kaynatın Kaynayınca, tencereye patates, kabak (ya da lahana), dolmalık biber, kesme makarnaları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Çorbadaki sebze ve makarnalar iyice pişene değin, takriben 30 dakika kısık ateşte pişirin Çorbaya dereotunu katıp bir taşım daha kaynatın 1548688734 1548688734 sikempervercorbasi5c4f1d631e656sikempervercorbasi5c4f1d631e656 http:wwwkeyfialemnetubsmiliesnoktagif Yanında rende peynir ile servis yapın Şikemperverişkembesine düşkün demektir alıntı