iltasyazilim
FD Üye
Sıkıcık Çorbası (Kütahya) Tarhana Vitamini Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;
*1 su bardağı ince bulgur
*4 yemek kaşığı tarhana
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı sıcak su
*Nane
Sosu İçin;
*1 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe bağlı )
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kimyon
*1 yemek kaşığı salça
*2, 3 diş sarımsak
Üzeri için;
*Nane
*Yoğurt
Sıkıcık Çorbası (Kütahya) Tarhana Vitamini Tarifi Yapılışı
Merhabaİnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane eklenerek yoğrulur Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye alınır Küçük toplar yaparken avucumuzu ara ara ıslatırsak daha iyi toplar elde edilir Diğer taraftan tencerede rendelenmiş soğan, yağ ve salça kavrulur Üzerine 6 su bardağına yakın su doldurulur Kaynayan salçalı suya önceden yuvardığımız toplar atılır Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır Daha sonra isteğe bağlı olarak haşlanmış nohut eklenir Sunum; küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan Sıkıcık’a arzuya göre dökülür *Afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı ince bulgur
*4 yemek kaşığı tarhana
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı sıcak su
*Nane
Sosu İçin;
*1 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe bağlı )
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kimyon
*1 yemek kaşığı salça
*2, 3 diş sarımsak
Üzeri için;
*Nane
*Yoğurt
Sıkıcık Çorbası (Kütahya) Tarhana Vitamini Tarifi Yapılışı
Merhabaİnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane eklenerek yoğrulur Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye alınır Küçük toplar yaparken avucumuzu ara ara ıslatırsak daha iyi toplar elde edilir Diğer taraftan tencerede rendelenmiş soğan, yağ ve salça kavrulur Üzerine 6 su bardağına yakın su doldurulur Kaynayan salçalı suya önceden yuvardığımız toplar atılır Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır Daha sonra isteğe bağlı olarak haşlanmış nohut eklenir Sunum; küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan Sıkıcık’a arzuya göre dökülür *Afiyet bal şeker olsun