Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dualar.

Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dualar.
0
354

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1Ebu berke (RA) den:Resulullah (SAV) buyurdu ki:

Manası: (Allahım rahmetini umarım Beni göz açıp kapatıncaya kadar dahi olsa nefsime bırakma Ve bütün işlerimi düzelt)(1)

2İbi Abbas (RA)dan: Resulullah (SAV) buyurdu ki:
(3)

3Esma binti Umeys (RA)diyor ki: Resulullah (SAV):
(4)

Manası:

4 İbi Abbas (RA)dan: Resulullah (SAV) buyurdu ki: “Resulullah (SAV) kederli anlarında:
derdi

Manası:(5)

(1) Taberani rivayet etmiş ve İbni Hibban sahihtir demiştir
(2) İstiğfar(Arapça isim Gufran’dan) 1Allah’tan, günahının bağışlanmasını isteme2estağfurullahdeme3tövbe etme
(3) Terğip ve Terhip adlı hadis kitabı sayfa 416Bu hadisi Tirmizi hariç dörtler ve Hâkim rivayet etmişlerdir Hâkim sahih olduğunu söylemiş ve Hakem b Mus’ab’ dan rivayet etmiştir
(4) Hadisi Ebu Davud, Nesei, İbni Mace rivayet etmişlerdir
(5) (5)Buhari ve Müslim rivayet etmişlerdir

Similar threads

Verildiyse özür dilerim ama paylaşmak istedim AYET’EL KÜRSİ’NİN ESRARI VE HİKMETİ Hz Ali (RA)’den rivayet olunmuştur Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki: “Allah (CC), Kürsi’yi inciden yaratmıştır Büyüklüğünü Cenabı Ecelli Alâ’dan başka kimse idrak edemez Diğer Hadisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Genel Manada Vesvese İçin Okunacak Dualar Allahu Teala: Eğer şeytandan en ufak bir vesvese gerçekten sana gelip çatarsa hemen Allah'a hakkıyla sığın! Şüphesiz ki O, Semide, alim de ancak O'dur! (Fussilet Suresi:36) buyurduğuna göre şeytan dürtülerine karşı yapılacak şeylerin en güzeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
319
Cuma Namazı hakkında Hadisler Cuma Namazı İle İlgili Hadisi Şerifler Yine EbU Hureyre (ra)den rivayet edildiğine gore ResUlullah (sav) şoyle buyurdu: “Bir kimse guzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses cıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak uc gunluk daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
PEYGAMBER'DEN (sav) ELLİBEŞ ALTIN ÖĞÜT ve ON NASİHAT Değerli üstad Ahmed b Muhammed Tâhûn hadislerin tahricini çıkarıp şu kelimeleri de lutfetmiştir Sunarken: Allahû Teâla (cc) bizlere elçisi Muhammed (sav)'e Rabbinden getirip tebliğ ettiği şeylerde O'na uymayı, örnek alıp yolundan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Cuma gunu ve cuma namazı ile ilgili hadisler imagescumagunuileilgilihadisler5aee74903764c Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki: Cebrail (AS) bana geldi Elinde bembeyaz bir ayna vardi Bu Cum'adir Rabb'in onu Sana ve Senden sonra ummetine bayram olsun diye farz kildidedi Ben ; Bizim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt