Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıkma Hazır Yufka İle

Sıkma Hazır Yufka İle

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sıkma Hazır Yufka İle Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet taze yufka
*23 baş iri soğan
*500gr lor peyniri
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz

Yufkaları yağlamak için


*1 su bardağı kadar zeytin yağı

Sıkma Hazır Yufka İle Tarifi Yapılışı Ben yufkaları bir gece önceden yağlar bekletirim Mutlaka en az 34 saat bekletmenizi tavsiye ediyorum Fotografta ki gibi yufkaları yağlaya yağlaya zarf haline getirin ve 4 parçaya bölüp üst üste koyun, kurumasın diye bi poşete koyun soğuk bir yerde veya buz dolabında bekletin İçi için soğanları yemeklik doğrayın, tencereye alın, bir çay bardağı su ile kapağını kapatarak pişmeye bırakın Soğanlar bir süre bu şekilde pişince çok daha lezzetli olacak Daha sonra üzerine bir kahve fincanı zeytin yağı dökün Hafifçe çevirin, kısa bir süre pişirin Soğanlar piştikten sonra ocağı kapatın içine ince kıyılmış maydanozu, peyniri koyup güzelce karıştırın (Ben lor peynir ile bir miktar yağlı beyaz peynir koyarım Biz öyle daha çok seviyoruz Ama sıkma genelde lor ile yapılır ) Tuzu, biberi ekleyip, kenara alın Teflon tavada veya varsa evde sacınız da her iki tarafını döndüre döndüre pişirin Ben harlı ateşte oldukça sık dönderirim Dönderdikçe pişer, kıtır olmaz pişen yufkaları hiç beklemeden içini koyup sarın Bekletirseniz sarmanız zorlaşabilir Sarma esnasında diğer yufkayı çevirmeyi unutmayın Ilık veya soğuk yenebilir Soğuduktan sonra kapalı kutuya koyarsanız sertleşmez Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt