iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 kase yarma bulgur
*1 su bardağı ince kısırlık bulgur
*4 baş soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sıkma Köfte Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir leğenin içine yarma ve ince bulguru koyup 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla ıslatılır
*Daha sonra az su ilave edilerek yoğurulup ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlanılır ve bir tencereye bol su konup kaynayınca içine biraz tuz konup yuvarlanan köfteşer içine atılıp yarım saat kadar haşlanır ve süzgece süzülür
*Sonra soğanlar temizlenip küp küp doğranır
*Ve yağları koyup pembeleşene kadar kavurup salçalar ilave edilir
*Ve salçalar topak kalmasın diye yarım su bardağı su koyup suyu çekince haşlanan köfteler içine konur ve karabiber ve tuz serpip karıştırıp üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpip servis yapılır
Afiyet olsun
*1,5 kase yarma bulgur
*1 su bardağı ince kısırlık bulgur
*4 baş soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sıkma Köfte Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bir leğenin içine yarma ve ince bulguru koyup 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla ıslatılır
*Daha sonra az su ilave edilerek yoğurulup ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlanılır ve bir tencereye bol su konup kaynayınca içine biraz tuz konup yuvarlanan köfteşer içine atılıp yarım saat kadar haşlanır ve süzgece süzülür
*Sonra soğanlar temizlenip küp küp doğranır
*Ve yağları koyup pembeleşene kadar kavurup salçalar ilave edilir
*Ve salçalar topak kalmasın diye yarım su bardağı su koyup suyu çekince haşlanan köfteler içine konur ve karabiber ve tuz serpip karıştırıp üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpip servis yapılır
Afiyet olsun