iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Tarifi (Yöresel) İçin Malzemeler Hamur için:
*3 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
*1 adet orta boy soğan
*2–3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*5–6 dal taze soğan
*Ufalanmış beyaz peynir
*Tulum peyniri
*Tuz
*Karabiber
*3–4 yaprak taze nane (İsteğe göre)
*Ayrıca patatesli veya kıymalı iç harç da kullanabilirsiniz ama orijinali peynirlidir
Sıkma Tarifi (Yöresel) Yapılışı Herkese hayırlı, bereketli Ramazanlar
İlk olarak yumuşacık kıvamlı bi hamur yoğuruyoruz Kişi sayısına göre ölçüyü arttırıp azaltabilirsiniz O mayalanırken iç harcı hazırlayalım
Kuru soğanı ince doğrayıp 2–3 yemek kaşığı sıvı yağ da kavuruyoruz ki acısı çıksın Soğan soğuduktan sonra peynir ve diğer malzemeleri de kaba alıp karıştırıyoruz İçimiz hazır Peynirliden sonraki favori iç harcım kesinlikle kıymalı olan (Kıymalı da peynir yerine kıyma koyuyoruz ve taze soğanı listeden çıkarıyoruz Bi de kavurmak için yağ ölçüsünü arttırıyoruz)
Mayası gelen hamuru beze yapıyoruz Çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oklava yardımıyla açıyoruz Isınan yanmaz–yapışmaz tavada iki yüzünü de pişiriyoruz
Pişen bazlamanın iç yüzünü margarin veya tereyağı ile iyice yağlıyoruz (Kıymalı denemek isterseniz yağını az sürün veya hiç sürmeyin)
İç harcı istediğiniz miktarda(çok olmasını tavsiye etmem) bazlamanın boyuna uzunca yayıyoruz (foto 3)
Alt kısmını biraz katlayıp (iç harç dökülmesin diye) iç harç yönünde sıka sıka dürüyoruz Ne kadar sıkı dürülürse o kadar makbul
*3 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
*1 adet orta boy soğan
*2–3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*5–6 dal taze soğan
*Ufalanmış beyaz peynir
*Tulum peyniri
*Tuz
*Karabiber
*3–4 yaprak taze nane (İsteğe göre)
*Ayrıca patatesli veya kıymalı iç harç da kullanabilirsiniz ama orijinali peynirlidir
Sıkma Tarifi (Yöresel) Yapılışı Herkese hayırlı, bereketli Ramazanlar
İlk olarak yumuşacık kıvamlı bi hamur yoğuruyoruz Kişi sayısına göre ölçüyü arttırıp azaltabilirsiniz O mayalanırken iç harcı hazırlayalım
Kuru soğanı ince doğrayıp 2–3 yemek kaşığı sıvı yağ da kavuruyoruz ki acısı çıksın Soğan soğuduktan sonra peynir ve diğer malzemeleri de kaba alıp karıştırıyoruz İçimiz hazır Peynirliden sonraki favori iç harcım kesinlikle kıymalı olan (Kıymalı da peynir yerine kıyma koyuyoruz ve taze soğanı listeden çıkarıyoruz Bi de kavurmak için yağ ölçüsünü arttırıyoruz)
Mayası gelen hamuru beze yapıyoruz Çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oklava yardımıyla açıyoruz Isınan yanmaz–yapışmaz tavada iki yüzünü de pişiriyoruz
Pişen bazlamanın iç yüzünü margarin veya tereyağı ile iyice yağlıyoruz (Kıymalı denemek isterseniz yağını az sürün veya hiç sürmeyin)
İç harcı istediğiniz miktarda(çok olmasını tavsiye etmem) bazlamanın boyuna uzunca yayıyoruz (foto 3)
Alt kısmını biraz katlayıp (iç harç dökülmesin diye) iç harç yönünde sıka sıka dürüyoruz Ne kadar sıkı dürülürse o kadar makbul