iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*yeteri kadar un
*tuz
yağlamak için;
*tereyağı veya margarin
arası için;
*rendelenmiş peynir
*maydanoz
*pul biber
Sıkma Tarifi Yapılışı Un yoğurma kabına alınır, ortasına bir yumurta kırılır, tuzu atılır ve yavaş yavaş su eklenerek mantı hamuru gibi yoğrulur Sonra merdaneyle teflon tavamızın büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak açılır ve tavada iki yüzü çevrilecek yağsız pişirilir Pişenler bir tepsiye üst üste dizilir Hamur bitene kadar bu işlem yapılır sonra bir tanesi alınır margarin veya terayağıyla yağlanıp arasına rendelenmiş peynirli harcımız bırakılır ama isteğinize göre farklı iç harçları da hazırlayabilirsiniz Uzunlamasına sıkılarak bükülür, eğer uzun gelirse ortadan ikiye bıçakla bölebilirsiniz, servisi daha kolay olur, afiyet olsun Kahvaltılarınızda hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz
*1 yumurta
*yeteri kadar un
*tuz
yağlamak için;
*tereyağı veya margarin
arası için;
*rendelenmiş peynir
*maydanoz
*pul biber
Sıkma Tarifi Yapılışı Un yoğurma kabına alınır, ortasına bir yumurta kırılır, tuzu atılır ve yavaş yavaş su eklenerek mantı hamuru gibi yoğrulur Sonra merdaneyle teflon tavamızın büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak açılır ve tavada iki yüzü çevrilecek yağsız pişirilir Pişenler bir tepsiye üst üste dizilir Hamur bitene kadar bu işlem yapılır sonra bir tanesi alınır margarin veya terayağıyla yağlanıp arasına rendelenmiş peynirli harcımız bırakılır ama isteğinize göre farklı iç harçları da hazırlayabilirsiniz Uzunlamasına sıkılarak bükülür, eğer uzun gelirse ortadan ikiye bıçakla bölebilirsiniz, servisi daha kolay olur, afiyet olsun Kahvaltılarınızda hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz