iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Yapmak için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı bayat ekmek unu
2 yemek kaşığı un
34 su bardağı ılık su
14 çay kaşığı tuz
Sıkma Yapılışı
• Bayat ekmekleri tepsiye yaydıktan sonra iyice kuruması için sıcak bir yerde bekletin
• Kurumuş ekmekleri mutfak robotu ile iyice ezin veya havanda döverek un haline getirin
• Elde ettiğiniz ekmek unundan 1 su bardağını bir kâseye dökün, kalanını ise sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklayın
• Kâseye beyaz un ve tuz ilave ettikten sonra yavaş yavaş ılık su dökün ve hamur yoğurma işlemine geçin
• İyice yoğurduğunuz hamur toplanmaya başladığı zaman üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin
• Daha sonra hamuru rulo şekline getirin ve 6 eşit parçaya bölüp bezeleri hazırlayın
• Bezelerin her tarafını unladıktan sonra merdane ile açın Yufkanın boyutlan 15 cm olunca oklavayı kullanarak 3540 cm çapında kadar açın
• Yufkaları sacın üzerinde altüst ederek orta ateşte kızartın
• Sacdan aldığınız yufkaların üzerine tereyağı sürdükten sonra sade olarak veya arasına peynir ilave ederek yiyebilirsiniz
1 su bardağı bayat ekmek unu
2 yemek kaşığı un
34 su bardağı ılık su
14 çay kaşığı tuz
Sıkma Yapılışı
• Bayat ekmekleri tepsiye yaydıktan sonra iyice kuruması için sıcak bir yerde bekletin
• Kurumuş ekmekleri mutfak robotu ile iyice ezin veya havanda döverek un haline getirin
• Elde ettiğiniz ekmek unundan 1 su bardağını bir kâseye dökün, kalanını ise sonra kullanmak üzere cam kavanozda saklayın
• Kâseye beyaz un ve tuz ilave ettikten sonra yavaş yavaş ılık su dökün ve hamur yoğurma işlemine geçin
• İyice yoğurduğunuz hamur toplanmaya başladığı zaman üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin
• Daha sonra hamuru rulo şekline getirin ve 6 eşit parçaya bölüp bezeleri hazırlayın
• Bezelerin her tarafını unladıktan sonra merdane ile açın Yufkanın boyutlan 15 cm olunca oklavayı kullanarak 3540 cm çapında kadar açın
• Yufkaları sacın üzerinde altüst ederek orta ateşte kızartın
• Sacdan aldığınız yufkaların üzerine tereyağı sürdükten sonra sade olarak veya arasına peynir ilave ederek yiyebilirsiniz