iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Tarifi İçin Malzemeler HAMURU ;
*4 su bardağı un
*1 su bardağı mısır unu
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar ılık su
İç harcı;
*Peynir Ben köy peyniri kullandım
*1 adet kuru soğan (isteğe bağlı) ~Ben kullanmadım~
*Tereyağ
*Patates
*Zeytin
Sıkma Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuz için unlarımızı bir kabın içerisinde koyuyoruz, ortasına havuz açıyoruz ,daha sonra mayasını, şekerini ,tuzunu koyuyoruz Daha sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz ,yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor Normalde Adana yöresinde bizim yöremizde mayalı olmuyor ama ben daha yumuşak ve daha lezzetli olması için bu şekilde yoğuruyorum Bir saat kadar üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ee iç harcını hazırlıyoruz Ben soğan koymadım ama normalinde soğanlı doğruyoruz ,küçük küçük normal yemekleri doğradığımız gibi *ona biraz yağı döküp tavada pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz ve üzerine peynirimizi maydanoz da ekleyebilirsiniz bu şekilde iç harç hazırlıyoruz ,daha sonra mayalanan hamuru muzdan küçük bezeler alıp ince bir şekilde açıyoruz Sacımızda ya da tabağımıza pişirip çevresini önce tereyağı ile daha sonra da peynirli iç harçtan ya da siz nasıl isterseniz iç harcını koyuyoruz Sık rulo şeklinde sarıyoruz, sık bir şekilde olması lazım Daha sonra yanına bir çay bile yeter o şekilde diyebilirsiniz, lezzeti mükemmel denemelisiniz ,deneyip de yorum yazarsanız çok sevinirim
*4 su bardağı un
*1 su bardağı mısır unu
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar ılık su
İç harcı;
*Peynir Ben köy peyniri kullandım
*1 adet kuru soğan (isteğe bağlı) ~Ben kullanmadım~
*Tereyağ
*Patates
*Zeytin
Sıkma Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuz için unlarımızı bir kabın içerisinde koyuyoruz, ortasına havuz açıyoruz ,daha sonra mayasını, şekerini ,tuzunu koyuyoruz Daha sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz ,yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor Normalde Adana yöresinde bizim yöremizde mayalı olmuyor ama ben daha yumuşak ve daha lezzetli olması için bu şekilde yoğuruyorum Bir saat kadar üzerini nemli bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ee iç harcını hazırlıyoruz Ben soğan koymadım ama normalinde soğanlı doğruyoruz ,küçük küçük normal yemekleri doğradığımız gibi *ona biraz yağı döküp tavada pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz ve üzerine peynirimizi maydanoz da ekleyebilirsiniz bu şekilde iç harç hazırlıyoruz ,daha sonra mayalanan hamuru muzdan küçük bezeler alıp ince bir şekilde açıyoruz Sacımızda ya da tabağımıza pişirip çevresini önce tereyağı ile daha sonra da peynirli iç harçtan ya da siz nasıl isterseniz iç harcını koyuyoruz Sık rulo şeklinde sarıyoruz, sık bir şekilde olması lazım Daha sonra yanına bir çay bile yeter o şekilde diyebilirsiniz, lezzeti mükemmel denemelisiniz ,deneyip de yorum yazarsanız çok sevinirim