iltasyazilim
FD Üye
Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 kilo un
*Tuz
*Su
Sıkma İç Harcı İçin:
*12 kilo lor peyniri veya böreklik peynir
*2 adet kuru soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, pul biber
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Sıkma Tarifi Yapılışı Un çukur bir kaba koyulur İçerisine süt, sıvı yağ ve tuz ilave edilerek yoğurulur Kıvamını su ve un ile ayarlanır Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır Hamurun yoğurma işi bitince yarım saat dinlendirilir İç harcı için lor peynir veya böreklik peynir bir kaba alınır İçerisine ince doğranmış maydanoz ve kuru soğan ilave edilir Tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır Hamur bezesinin üzerine bir tutam un serpiştirip oklava yardımı ile yaklaşık 30 cm çapında daire şeklinde açılır Teflon tavada veya sacda iki tarafı da iyice pişirilir Hamur pişince içerisine az miktarda tereyağı sürülür Tereyağı sürdükten sonra içerisine iç harçtan ihtiyaç kadar koyulup sarma sarar gibi sarılır Sıcak sıcak yanında ayran ile servis edilir (hamurda evdeki bayat ekmekler de değerlendirilebilir Bayat ekmekler hamur yoğrulmadan 23 saat öncesinden süt ile ıslatılıp un ile kıvamı ayarlanarak yapılabilir)*Afiyet olsun
*1 çay bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 kilo un
*Tuz
*Su
Sıkma İç Harcı İçin:
*12 kilo lor peyniri veya böreklik peynir
*2 adet kuru soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, pul biber
*2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Sıkma Tarifi Yapılışı Un çukur bir kaba koyulur İçerisine süt, sıvı yağ ve tuz ilave edilerek yoğurulur Kıvamını su ve un ile ayarlanır Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır Hamurun yoğurma işi bitince yarım saat dinlendirilir İç harcı için lor peynir veya böreklik peynir bir kaba alınır İçerisine ince doğranmış maydanoz ve kuru soğan ilave edilir Tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır Hamur bezesinin üzerine bir tutam un serpiştirip oklava yardımı ile yaklaşık 30 cm çapında daire şeklinde açılır Teflon tavada veya sacda iki tarafı da iyice pişirilir Hamur pişince içerisine az miktarda tereyağı sürülür Tereyağı sürdükten sonra içerisine iç harçtan ihtiyaç kadar koyulup sarma sarar gibi sarılır Sıcak sıcak yanında ayran ile servis edilir (hamurda evdeki bayat ekmekler de değerlendirilebilir Bayat ekmekler hamur yoğrulmadan 23 saat öncesinden süt ile ıslatılıp un ile kıvamı ayarlanarak yapılabilir)*Afiyet olsun