Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıla ile röportaj

Sıla ile röportaj
0
44

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sıla ile mülâkat sıla gençoğlu röportaj sılanın saç rengi sıla saç rengi sılanın göz göz son zamanlarda müziğe damgasını vuran Sıla Gencoğlu sevişmeden uyumayalım ile zirvede OZAN 'BAŞKA STÜDYOYA GİDİN' DEDİ! 1548654102 1548654102 silaileroportaj5c4e961b70727silaileroportaj5c4e961b70727 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabersila17nisan&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg YENİ ALBÜMÜ 'İMZA'NIN ÇIKIŞ ŞARKISI 'SEVİŞMEDEN UYUMAYALIM' İLE BÜYÜK BEĞENI TOPLAYAN SILA, GÜNAYDIN'A KONUŞTU GENÇ ŞARKICI, YENİ ALBÜMÜNÜ VE İLERİYE DÖNÜK HEDEFLERİNİ ANLATTI İster kırılıp dökülelim İster değil olup dirilelim Sevişmeden uyumayalım Anlaşmadan ölmeyelim' diyen şarkısıyla bir defa daha müzikseverlerin kalbini çalan Sıla Gençoğlu, 10 parçanın yer aldığı yeni albümüyle dinleyici kitlesini genişleteceğe benziyor 1980 doğumlu olan genç yıldız, yaptığı müziği bir konsepte sığdırmıyor: 'Ben her şeyi dinliyorum Yaptığım müzik de benzer çeşitliliği gösteriyor Bu benim müziğim Konseptsizlik de bir konsepttir!' * Müziğe ilginiz mektep yıllarında başlamış, ailede müzikle ilgilenenler var mıydı? Ortaokul ve lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başladım Babamın kulağı çok iyidir, hoş şarkı söyler ama benim dışımda ailede müzikle ilgilenen kimse yok Daha fazla, politikacı bizimkiler İki dedem de milletvekili, babam da uzun yıllar siyasetle uğraştı, il başkanlığı yaptı KENAN İŞİNİN EHLİ * İstanbul'a geldikten daha sonra yedi sene Kenan Doğulu'ya vokal yaptınız Nasıl tanıştınız? Kenan'la tanışmamız, benim Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'nde okuduğum döneme denk geliyor Kenan'ın vokalisti olan Cem Öcal çok yakın arkadaşımdı Onun tamamen tanıştım Kenan'la ve başladım vokal yapmaya Karşılıklı memnuniyetimiz olunca yedi sene devam etti, birazcık sebatkar davrandık * Geçen bu yedi yılın müzik kariyerinize ne gibi katkıları oldu? Ben çok ciddi ve iyi bir müzisyenle çalıştım Kenan sahiden işinin fazla ehlidir Sahnesi çok başarılıdır, çok interaktifdir Gerek müzisyenlerle diyaloğu olsun, lüzum müzikal fikirleriyle fazla yoğun bir insandır Çok şey öğrendim ondan Sahne bizim için teoriyi pratiğe dökebileceğimiz en önemli platform; dolayısıyla fazla hoş veri alışverişleri oldu aramızda şu anda sahnedeki rahatlığımı Kenan'la yedi yıl benzer sahneyi paylaşmış olmama borçluyum ELEKTRİĞİMİZ TUTTU * Biz sizi ilk albümünüz çıkmadan çok önce bilinen Şarkılarınızı Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu söyledi lakin ana çıkışınız 'Sıla' dizisinin müziğiyle oldu Sezen Aksu ile birlikte yaptığınız dizinin şarkısı 'Töre' herkesin beğenisini kazandı Aksu ile nasıl çalıştınız? Çalışması bu dek kolay bir kişiyi ben daha önce hiç görmedim İki kişi laf yazıyorsanız ya da söz yazıp beste yapıyorsanız, ortak enerji çok manâlı, herkesle de tutmuyor o elektrik Bizim üç çalışmamız oldu Sezen Hanım'la Aynı yerlerden yola çıkıp aynı şekilde ilerliyor kafa yapımız UNU ELEMİŞ, ELEĞİ ASMIŞ * Dev bir isimle birlikte bir şeyler üretiyor edinmek kuvvet olmalı Sezen Hanım'ın hiç pek egoları değil Ben onun yanında koskocoman bir artist olduğu için ister istemez coşku ve endişe duydum lakin onun karşı tarafa salgıladığı bir hastalık ve huzursuzluk yok Son derece kendinden belli Ununu elemiş eleğini duvara asmış * Söz yazarken, beste yaparken en çok nelerden etkileniyorsunuz? Her şeyden Kendi hikayelerim var, başkalarının hikayeleri var Hikaye doymuş zaten dünya Değişiyor, değişkenlik gösteriyor etkilendiğim şeyler Mumlarımı, tütsülerimi yakarım ve böylece söz yazar beste yaparım gibi bir şey yok benim için Önümden biri geçer, hiç tanımadığım bir insan bile olsa, bende bir şeyler uyandırır ve yazarım Herhangi bir tetik olabiliyor yani Bir duyguyu geriye doğru dönüp hatırlamak bile yetebiliyor id * Sesiniz çok güzel ve duru Sesinizi korumak için neler yapıyorsunuz? Şan derslerim hâlâ devam ediyor Dikkat ettiğim şeyler de var Mesela suyumu defalarca ılık içerim Kondisyon çok kayda değer Uzun yürüyüşlerim meşhurdur benim Uzun uzun yürürüm nefesim açılsın diye Bol bol şarkı söylerim Zaten genel bir disiplinim de var * Peki albümün adını niçin 'İmza' koydunuz? Bu iş, altına imzamı atabileceğimiz bir iş, hatta sadece benim yok bütün takım arkadaşlarımın altına imzalarını atabileceği bir iş oldu * Bazıları ilk albümünüz 'Sıla'nın türünden bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyor Çıkış parçası olan 'Dan Sonra' ile öteki şarkılar arasında sound farkı olduğunu düşünüyorlar Siz bu eleştirilere ne diyorsunuz? Vakit içinde oturacak tarzım Bu benim müziğim, herhangi bir adı yok Yelpazesi geniş biriyim bu anlamda Ben rock da dinlerim, arabesk de, caz da Müziğimin içinde dolayısıyla bunlarla ilgili çoğu melodi var Evet, kabul ediyorum birtakım tutarsızlıklar vardı ilk albümde fakat ikinci albüm bir senelik bir vakit diliminde hazırlandı Müzikler öbür yerlerden de olsa bir sound birliği var, kendi içinde çok tutarlı bundan başka şöyle bir koşul var; 'Dan Sonra'yla çıktığımda o şarkıyı seven bir elektronik müzik seven kitlem oluştu Akustik şarkı söylediğim zaman da elektronik şarkılarımı sevmeyen bir kitle var üstelik her ikisini de seven bir dinleyici kitlem var Yani üçe ayırıyoruz benim dinleyici kitlemi Ben bütün dinleyicilerime hizmet etmek için buradayım Karma bir konsept benimki Konseptsizlik de bir konsept, benim müziğim bu HANDE RADİKAL * Elektronik müzik demişken, Hande Yener'i nasıl buluyorsunuz? Madonna'nın fena bir taklidi olduğunu söyleyenler de var Hande Yener'i çok radikal buluyorum Değişime açık insanları her zaman çok sevmişimdir Madonna'yı taklit ettiğini düşünmüyorum Madonna taklidi öyle olmaz Güncel durumları ve trendleri takip eden biri olduğu için şayet de benzetiyorlar * 'Sevişmeden Uyumayalım' fazla beğenildi Siz neler hissediyorsunuz bu başarı için? Dediğim gibi ilk albümde 'Dan Sonra' ile elektronik bir çıkış yaptık, ikinci albümde de benden elektronik bir çıkış bekleniyordu Biraz da zıt köşe olsun istedik, akustik olsun istedik Nihayetinde ben bir şarkıcıyım O yüzden böyle bir seçim yaptık Şarkıyı birincil yaptığımız andan beri ve yakın çevrem şarkıyı dinlediğinden beri bu şarkıya dürüst bağlandı ve dar buldular Birincil yaptığımız gün itibariyle çıkış şarkımızın bu olacağını biliyorduk, yakın çevremiz de destekledi zaten * Bu albümde de 'Yaban Gülü' dizisinde çalan 'Ne Fazla' adlı şarkı yer alıyor Dizi müzikleri yapmayı düşünüyor musunuz? Hoş ve heyecanlanacağım bir proje gelirse ben tekrar tekrar yaparım Görselin altına müzik döşemek, bir hikayenin üstüne bir şey yazmak çok şen bir iş Eurovision şarkısını nasıl buldunuz? Siz Eurovision'a katılmayı düşünür müsünüz? Başarılar diliyorum Hadise'ye Önerge gelirse düşünürüm Ben politik buluyorum Eurovision'u Müzikle çok alakalı ve bağlantılı bir müsabaka olduğunu düşünmüyorum Ama ne olursa olsun milliyetçiliğimizi uyandıran ve iyi başarılar aldığımız zaman yüzümüzü güldüren bir müsabaka Ben çok tasvip etmiyorum lakin yapıldığı vakit da, iyi şeyler olsun istiyorum Hadise'nin şarkısı hoş Fazla da pozitif yorum yerine getirmek istemiyorum çünkü onlar da bir coşku besliyor Bir insana köstek edinmek fazla basit da, destek olmak daha baskı bizde O yüzden çok fazla konuşmak istemiyorum Yazmayı fazla seviyorsunuz, ileride yazı üzerine bir şeyler yapmayı düşünüyor musunuz? Evet, bir gün bir kitap yazmayı düşünüyorum Köşe yazarlığı yapmayı da düşünüyorum Yazıyla ilgili olan her şey bende hayata geçirilecek bir projeymiş gibi duruyor Ne zaman olacağı hakkında bir fikrim değil lakin bir gün kâğıda dökmek istiyorum Yazı yazmayı seviyorum çünkü benim kendimi ifade etme biçimim * Yazı yazmak, müzikyapmak ve hatta modayada el atacağınızı söylediniz Bu dek enerjiyi nereden buluyorsunuz? İçimde var bu enerji Galiba hayattaki enerjimi oradan alıyorum, oradan besleniyorum Böyle yaşamayı seviyorum Ben manâsız oturduğum süre kendimi çok kötü hissediyorumO yüzden benim defalarca bir meşgalem olmalı Evde de öyleyim Hiperaktifimdir 'İmza' albümündeki 'Sevişmeden Uyumayalım' şarkısına ilk klibi çektiniz ve yurtdışından önemli bir görünüm yönetmeniyle çalışmışsınız Evet, Dennis Madden'le çalıştık Daha önce tekrar Murat Küçük'ün çektiği işlerde görmüştüm ve fazla beğenmiştim Bir gün belli kastetmek isterim demiştim O hakikaten çok önemli isimlerle çalışmış; Eros Ramazzotti'den Prince'a kadar Beni en çok vuran ad, Prince'dı zaten, hayranıyım * Klipte giydiğiniz kıyafetler fazla şık Siz mi seçtiniz? Evet, zaten stil konusuna da el atmak istiyorum Çizemiyorum lakin tarif edebiliyorum Bu konuda profesyonel arkadaşlardan takviye alıyorum Ola Ki bir gün yaparım Modayla daima ilgim olmuştur * Bir Takım hayranlarınız sizin kesintisiz fiziki görüntünüzü değiştirmenizden şikayetçi Tanımakta zorluk çektiklerini söylüyorlar Niye sık değiştiriyorsunuz görüntünüzü? Istikrarsız biriyim ben Bu yine benim en stabil halim Saçımın rengini eskiden çok daha artı değiştirirdim, hatta haftada bir değiştirdiğim olurdu Arkadaşlarım da tanımakta zorluk çekerlerdi (gülüyor) Ben seviyorum değişikliği, biraz bukalemun gibiyim Ama acilen duruldum Yaşla da alakalı O marjinal dönemlerim değil doğrusu, artık görüntümle uğraşmıyorum * 'Dan Sonra'da bip'lenen ağzı bozuk bir bölüm vardı Bu albümde de 'Bitse de Gitsek' adlı şarkıda 'pznk' sözü geçiyor Küfürü özellikle mi seçim ediyorsunuz? Küfür tercihi değil sahiden o 'Dan Sonra'daki bip'li yeri ben insanların algıladığı biçimde yazmamıştım sahiden, lakin sonra aklıma geldi Ozan'a söyledim; 'buraya bip koyalım herkes ne düşünürse düşünsün' dedim Bir Takım oyunlarda da şiirlerde de geçerlidir bu şart, oraya küfür yazmasan o anlamı vermez Lakin yaşadığımız memlekette bunu açık açık kaydedemiyoruz Doğrusu bir ara Kenan'la düşündük, acaba dobra dobra söylesek mi diye Ozan karşı çıktı, 'Gidin başka stüdyoda kaydedin' dedi (gülüyor) Günde kaç defa küfür ediyoruz sonuçta Söz yazarı olarak Sezen Aksu, Mazhar Alanson, Bülent Ortaçgil, Nil Karaibrahimgil, Emre Kültürlü ve Teoman'ı fazla başarılı buluyorum Şarkıcı olarak en çok beğendiğim isim, Tarkan! * Şarkılarıma takıntı halinde bağlılığım var Mesela biri bana 'Albümü dinledim, 56 şarkıyı fazla beğendim' dediği zaman, ben 'niye diğerlerini beğenmedi?' diye üzülüp, takıyorum * 'Bitse de Gitsek' şarkısında Kenan Doğulu'nun söylediği bir birim var, orada 10'dan geri sayıyor O bölümü Kenan yazdı Bak geri gidiyoruz bu sefer, nasıl olmuş' dedi 'Dan Sonra'da da 12 diye sayıyorduk Esprisi budur yani  

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt