Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

silifkenin yoğurdu şarkı sozleri kime aittir

silifkenin yoğurdu şarkı sozleri kime aittir
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
silifkenin yoğurdu sozler kime aittir hikayesi nasıldır kim soylemiştir

Cevap: silifkenin yoğurdu şarkı sozleri kime aittir

Hikaye cok eskilere dayanır Silifke yoğurdu satmak icin pazara gelen guzel bir Turkmen bayan vardır Bir gun pazarda bir delikanlı ile karşılaşır Delikanlı Turkmen kızının guzelliği karşısında heyecanlanır ve alır eline sazı ve başlar soylemeye

Silifke'nin yoğurdu
(ah) Seni kimler doğurdu
Seni doğuran ana
Balınan mı yoğurdu

Beşiği camdan
(ah) Yuvarlandı damdan
Anası pilav pişirir
Oğlu durmaz aşırır

(ah ey hey hey)
Kale kaleye bakar
(ah) Kaleden toplar atar
Delikanlı dururken
İhtiyara kim bakar

Beşiği camdan
(ah) Yuvarlandı damdan
Anası pilav pişirir
Oğlu durmaz aşırır

(ah ey hey hey)
Bağa girdim uzume
(ah) Cubuk battı gozume
Cubuk seni keserim
Yar gorundu gozume

Beşiği camdan
(ah) Yuvarlandı damdan
Anası pilav pişirir
Oğlu durmaz aşırır

Beşiği camdan
(ah) Yuvarlandı damdan
Keşke sevmez olaydım
Usandırdı bu candan

Similar threads

silifkenin yoğurdu sözler kime aittir hikayesi nasıldır kim söylemiştir Cevap: silifkenin yoğurdu şarkı sözleri kime aittir Hikaye çok eskilere dayanır Silifke yoğurdu satış için pazara gelen güzel bir Türkmen hanımefendi vardır Bir gün pazarda bir delikanlı ile karşılaşır Delikanlı Türkmen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
silifkenin yoğurdu turku hikayesi nedir Turkmen yaşantısında onemli yeri olan yiyecektir Turkmenler, eski donemlerde yoğurt yapar bunu satarlardı Gunluk yaşama girerek baş yiyecek olan yoğurt, turku ve oyun olarak gelmiş gunumuze Yoğurt, Turkmen icin gecim kaynağı olması nedeniyle buyuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
silifkenin yoğurdu türkü hikayesi nedir Türkmen yaşantısında önemli yeri olan yiyecektir Türkmenler, eski dönemlerde yoğurt yapar bunu satarlardı Jurnal yaşama girerek baş gıda olan yoğurt, türkü ve oyun olarak gelmiş günümüze Yoğurt, Türkmen için geçim kaynağı olması sebebiyle büyük bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
318
01 Ben hayatı oyuncak bile sandım ama yanıldım cunku cocuktum yola cıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy) 02 Forsa bedenim elime hediye her planda ortalıkta pirana duygular (Kole Gibi) 03 Dunya dondu durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu adına kole denen (Kole Gibi) 04...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Msn NickleriSago'nun 70 Sağlam Sözü 01 Ben hayatı oyuncak bile sandım fakat yanıldım çünkü çocuktum yola çıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy) 02 Forsa bedenim elime armağan her planda ortalıkta pirana duygular (Köle Gibi) 03 Dünya döndü durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt