Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Silifkenin yoğurdu turkusunun hikayesi

Silifkenin yoğurdu turkusunun hikayesi
0
2K

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
silifkenin yoğurdu turku hikayesi nedir

Turkmen yaşantısında onemli yeri olan yiyecektir Turkmenler, eski donemlerde yoğurt yapar bunu satarlardı Gunluk yaşama girerek baş yiyecek olan yoğurt, turku ve oyun olarak gelmiş gunumuze

Yoğurt, Turkmen icin gecim kaynağı olması nedeniyle buyuk bir saygınlığa sahiptir Bu saygınlık da Turkmenleri, yoğurdun bereketi icin oyun oynamaya yoneltmiştir

Turkunun sozleri şoyle
Silifke'nin Yoğurdu, Ah Seni Kimler Doğurdu
Seni Doğuran Ana, Bal İlen Mi Yoğurdu
Beşiği Camdan, Ah Yuvarlandı Damdan
Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır

Kale Kaleye Bakar, Ah Kaleden Sular Akar
Delikanlı Dururken, İhtiyara Kim Bakar
Keşke Sevmez Olaydım, Usanırdım Bu Candan

Bağa Girdim Uzume, Ah Cıbık Battı Dizime
Cıbık Seni Keserim, Yar Gorundu Gozume
Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır

Similar threads

silifkenin yoğurdu sozler kime aittir hikayesi nasıldır kim soylemiştir Cevap: silifkenin yoğurdu şarkı sozleri kime aittir Hikaye cok eskilere dayanır Silifke yoğurdu satmak icin pazara gelen guzel bir Turkmen bayan vardır Bir gun pazarda bir delikanlı ile karşılaşır Delikanlı Turkmen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
silifkenin yoğurdu türkü hikayesi nedir Türkmen yaşantısında önemli yeri olan yiyecektir Türkmenler, eski dönemlerde yoğurt yapar bunu satarlardı Jurnal yaşama girerek baş gıda olan yoğurt, türkü ve oyun olarak gelmiş günümüze Yoğurt, Türkmen için geçim kaynağı olması sebebiyle büyük bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
318
silifkenin yoğurdu sözler kime aittir hikayesi nasıldır kim söylemiştir Cevap: silifkenin yoğurdu şarkı sözleri kime aittir Hikaye çok eskilere dayanır Silifke yoğurdu satış için pazara gelen güzel bir Türkmen hanımefendi vardır Bir gün pazarda bir delikanlı ile karşılaşır Delikanlı Türkmen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Karadır kaşların ferman yazdırır sozleri ve hikayesi Karadır kaşların ferman yazdırır turkusu Karadır kaşların ferman yazdırır, Bu aşk beni diyar diyar gezdirir, Lokman Hekim gelse, yaram azdırır, Yaramı sarmaya yar kendi gelsin Karadır Kaşların Ferman Yazdırır turkusunun kahramanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
326
Hem Okudum Hemi de Yazdım turkusunun sozleri ve hikayesi Hem okudum hemi de yazdım Yalan dunya senden bezdim Dağlar koyağını gezdim Yiten yavru bulunur mu Yavru yitmeye gorsun bir kez Bulunmaz Değil dağların koyağı, ırmakların kaynağı, yaylaların cimeni, ovaların ciceği, hic bir şey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
244
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt