iltasyazilim
FD Üye
Silikon Kalıpta Parfe (Parfeit) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket krem şanti(kakaolu da kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*1 paket sade petibör bisküvi veya 2 paket burçak
*İstediğiniz meyveler(ben en çok çilek, kivi, muz yakıştırıyorum ben 1 muz, 3 kivi, 67 tane çilek kullandım)
*Damla çikolata(isteğe bağlı)
Silikon Kalıpta Parfe (Parfeit) Tarifi Yapılışı Bu tarifi Amerika ziyaretimde ilk olarak Nermin Abla’ da görmüştüm Yaz günlerinde çok ideal ve bir o kadar da pratik bir tatlı Dondurmaya benzeyen tadıyla beğeneceğinizi umuyorum Krem şanti ve sütü karıştırma kabına alıp mikserle çırpıyoruz Buzdolabında 1015 dk bekletiyoruz Bu sırada meyveleri küp küp doğruyoruz Doğrama işlemi bittikten sonra dolaptan çıkardığımız krem şantiye elimizle bisküvileri iri iri kırıyoruz Meyve ve damla çikolata da ilave edildikten sonra silikon kalıplara döküyoruz Minimum 34 saat buzlukta bekletilir Servis edilmeden 20 dk önce çıkartılır tabaklara konur Afiyet olsun
*1 paket krem şanti(kakaolu da kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*1 paket sade petibör bisküvi veya 2 paket burçak
*İstediğiniz meyveler(ben en çok çilek, kivi, muz yakıştırıyorum ben 1 muz, 3 kivi, 67 tane çilek kullandım)
*Damla çikolata(isteğe bağlı)
Silikon Kalıpta Parfe (Parfeit) Tarifi Yapılışı Bu tarifi Amerika ziyaretimde ilk olarak Nermin Abla’ da görmüştüm Yaz günlerinde çok ideal ve bir o kadar da pratik bir tatlı Dondurmaya benzeyen tadıyla beğeneceğinizi umuyorum Krem şanti ve sütü karıştırma kabına alıp mikserle çırpıyoruz Buzdolabında 1015 dk bekletiyoruz Bu sırada meyveleri küp küp doğruyoruz Doğrama işlemi bittikten sonra dolaptan çıkardığımız krem şantiye elimizle bisküvileri iri iri kırıyoruz Meyve ve damla çikolata da ilave edildikten sonra silikon kalıplara döküyoruz Minimum 34 saat buzlukta bekletilir Servis edilmeden 20 dk önce çıkartılır tabaklara konur Afiyet olsun