iltasyazilim
FD Üye
Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*3 litre su
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*1 kg un
*2 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
İçine koymak için;
*Ceviz
*Fıstık
Şıllık Tatlısı Tarifi Yapılışı Şanlıurfanın meşhur şıllık tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle krep yapmak için derin bir tencerede süt, suyu, tuz ve yumurta nişastayı iyice çırpıyoruz
*Daha sonra unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Krep kıvamına geldiğinde ince bir süzgeçten geçirelim, daha akıcı oluyor ve harcımız hazır
*O dinlene dursun biz şimdi şerbeti hazırlayalım
*Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp 1520 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Şimdi teflon tavamızı ocağa alıp ısıtalım
*Bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayıp krep hamurundan bir kepçe döküp, yayalım
*Bu şekilde krepler bitene kadar devam edelim
*Daha sonra kreplerimizin arasına çekilmiş ceviz koyup rulo şeklinde sarılıp dillimleyerek servis tabağına koyup üzerine hazırladığımız şerbeti isteğe göre dökelim
*Arzuya göre fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun ???tam 12 kişilik çıkıyor bu tarifle istediğiniz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz
*1 litre süt
*3 litre su
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*1 kg un
*2 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
İçine koymak için;
*Ceviz
*Fıstık
Şıllık Tatlısı Tarifi Yapılışı Şanlıurfanın meşhur şıllık tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle krep yapmak için derin bir tencerede süt, suyu, tuz ve yumurta nişastayı iyice çırpıyoruz
*Daha sonra unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Krep kıvamına geldiğinde ince bir süzgeçten geçirelim, daha akıcı oluyor ve harcımız hazır
*O dinlene dursun biz şimdi şerbeti hazırlayalım
*Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp 1520 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
*Şimdi teflon tavamızı ocağa alıp ısıtalım
*Bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayıp krep hamurundan bir kepçe döküp, yayalım
*Bu şekilde krepler bitene kadar devam edelim
*Daha sonra kreplerimizin arasına çekilmiş ceviz koyup rulo şeklinde sarılıp dillimleyerek servis tabağına koyup üzerine hazırladığımız şerbeti isteğe göre dökelim
*Arzuya göre fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun ???tam 12 kişilik çıkıyor bu tarifle istediğiniz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz