Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Silsile-ı Aliyyeyi Nedir Silsile-ı Aliyyeyi Ne Demek

Silsile-ı Aliyyeyi Nedir Silsile-ı Aliyyeyi Ne Demek
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Silsileı Aliyyeyi Nedir

Silsileı Aliyyeyi Ne Demek

Silsile kelimesi, birbirine bağlı, birbiriyle ilgili şeylerin oluşturduğu dizi, sıra, halka anlamına gelir Murşidi kamil yani alim ve evliya olan zatlar, yetiştirdikleri ve artık başkalarını yetiştirebilecek hale gelen talebelerine, halifelik ve icazet verirler Sonra onlar da talebe yetiştirip, onlar da yetişen talebelerine boyle icazet verirler Boylece, alimler silsilesi meydana gelir Bu halka, Peygamber efendimize kadar ulaşır

Behaeddini Buhari, İmamı Rabbani, Mevlana Halidi Bağdadi gibi zatların da icinde bulunduğu silsileye, Silsilei aliyye yani yuksek silsile denmiştir

Similar threads

Silsileı Aliyyeyi Nedir Silsileı Aliyyeyi Ne Seslenmek Silsile kelimesi, birbirine ast, birbiriyle ilgili şeylerin oluşturduğu dizi, sıra, halka anlamına gelir Mürşidi kâmil yani âlim ve evliya olan zatlar, yetiştirdikleri ve bundan böyle başkalarını yetiştirebilecek ülkü gelen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır 1 Rabıta bağ demektir İki şeyi birbirine bağlamak Tasavvufta müridin şeyhi hayal etmesi ondaki feyze, nura, nisbete müşteri olmasıdır Rabıtanın pek çok şekli vardır En güçlüsü telebbüsü rabıtadır Bu rabıtada mürid kendisini şeyh farz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Feyzullah Efendi Kimdir Feyzullah Efendi Hayatı Feyzullah Efendi 1805 (H1220) senesinde Silistrenin Sazlı koyunde dunyaya geldi İsmi, Muhammed bin Alidir Feyzullah lakabı ile meşhurdur Anadolu velilerinin meşhurlarındandır 1876 (H1293)de İstanbulda vefat etti Fatih Camiinde kalabalık bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Gavs hazretleri Büyük Mürşit Seyyid Muhammed'in oğludur Seyyid Muhammed, Hazret'in halifelerindendi Ancak üstatlarına: Efendim, siz hayatta iken ben halifelik yapmam, bu yüzden beni ma'zur görün Saadetli ömrünüz boyunca, bu fakiri dizinizin dibinden ayırmayın, gizleyin Şayet benim ömrüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Sâhibü’l-Vefâ Hâce Mûsâ Topbaş -rahmetullâhi aleyh- [1917 - 1999] Kimdir? Muhterem pederimiz Mûsâ Efendi -rahmetullâhi aleyh-, Osmanlı Cihan Devleti’nin son dönemlerine rastlayan 1917 (h. 1333) senesinde Konya’nın Kadınhanı ilçesinde dünyaya geldi. Muhterem pederleri, Ahmed Hamdi Topbaş Efendi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt