iltasyazilim
FD Üye
SİMİDAŞI (kilisimizin çok meşhur ve halada sevilerek yenen bir yemeğidi, biz bu yemekle büyüdük malzemesi basit ve ucuza mal olan bu yemek kilislilerce çok tercih edilir Özellikle yeni doğum yapmış lohusaya bol bol pişirilip yedirilir ve süt yaptığına inanılır, yanında koruk salatası ve turşuyla vazgeçilmezimizdir)
Simidaşı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağıkısırlık bulgur (yani kısırlık küçük bulgur kiliste simid dendiği için yemeğede simidaşı denir)
*3 su bardağı su
*1 adet kuru soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Tuz
Simidaşı Tarifi Yapılışı Tencereye üç bardak su konup kaynatılır Tuzu atılır ve bir bardak simid içine atılır Suyu çekilip pilav şekline gelene kadar pişirilir Yaklaşık beş dakika da pişer Sonra tavaya zeytinyağı konur ve bir soğan doğranıp kavrulur Yemeğin üzerine dökülür, karıştırılıp hemen servis yapılır
Not; İstenirse zeytinyağına soğan doğranmaz, yemekten bir kaşık konur adına da çıtırlı simidaşı denir Tavsiye ederim, Kilis yemeğidir çok lezzetli olur
Simidaşı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağıkısırlık bulgur (yani kısırlık küçük bulgur kiliste simid dendiği için yemeğede simidaşı denir)
*3 su bardağı su
*1 adet kuru soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Tuz
Simidaşı Tarifi Yapılışı Tencereye üç bardak su konup kaynatılır Tuzu atılır ve bir bardak simid içine atılır Suyu çekilip pilav şekline gelene kadar pişirilir Yaklaşık beş dakika da pişer Sonra tavaya zeytinyağı konur ve bir soğan doğranıp kavrulur Yemeğin üzerine dökülür, karıştırılıp hemen servis yapılır
Not; İstenirse zeytinyağına soğan doğranmaz, yemekten bir kaşık konur adına da çıtırlı simidaşı denir Tavsiye ederim, Kilis yemeğidir çok lezzetli olur