iltasyazilim
FD Üye
Similah (Pazı Kavurması) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ pazı
*4 adet orta boy patates
*1 tane soğan
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Similah (Pazı Kavurması) Tarifi Yapılışı Haydi tarifimize başlayalım İlk önce pazıları yıkayıp ıspanak doğranır gibi iri iri doğruyoruz Patatesleri soyup elma dilimler gibi ince ince dilimliyoruz ve tencereye koyuyoruz 1 çay bardağı su döküp kısık ateşte buharda pişiriyoruz Diğer yandan doğradığımız pazıları ayrı bir tencereye koyup, yarım çay bardağı su ekleyip, kısık ateşte kendi suyunu da salıp, çekene kadar pişiriyoruz Pişen patateslerimizi eziyoruz tenceremize sıvı yağ koyup soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz Sarımsaklarımızıda doğrayıp, ekliyoruz ve kavuruyoruz Daha sonra salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra pazımızı içine ekleyip bir tur çeviriyoruz Ezdiğimiz patatesleri de ekleyip tuz ve pulbiber koyup kısık ateşte iyice yediriyoruz Ocağı kapatmıyoruz ki patates ve pazı toparlansın Karıştıra karıştıra koyulaşan Similahımızın altını kapatıyoruz ve servise hazır Yanında yoğurtla eşlik ederek servis yapabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 bağ pazı
*4 adet orta boy patates
*1 tane soğan
*3 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz
*Pulbiber
Similah (Pazı Kavurması) Tarifi Yapılışı Haydi tarifimize başlayalım İlk önce pazıları yıkayıp ıspanak doğranır gibi iri iri doğruyoruz Patatesleri soyup elma dilimler gibi ince ince dilimliyoruz ve tencereye koyuyoruz 1 çay bardağı su döküp kısık ateşte buharda pişiriyoruz Diğer yandan doğradığımız pazıları ayrı bir tencereye koyup, yarım çay bardağı su ekleyip, kısık ateşte kendi suyunu da salıp, çekene kadar pişiriyoruz Pişen patateslerimizi eziyoruz tenceremize sıvı yağ koyup soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz Sarımsaklarımızıda doğrayıp, ekliyoruz ve kavuruyoruz Daha sonra salçamızı da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz Daha sonra pazımızı içine ekleyip bir tur çeviriyoruz Ezdiğimiz patatesleri de ekleyip tuz ve pulbiber koyup kısık ateşte iyice yediriyoruz Ocağı kapatmıyoruz ki patates ve pazı toparlansın Karıştıra karıştıra koyulaşan Similahımızın altını kapatıyoruz ve servise hazır Yanında yoğurtla eşlik ederek servis yapabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun