iltasyazilim
FD Üye
Simit Dilim Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*6 veya 6 buçuk su bardağı un
Arasına;
*125 gram tereyağı
İçine;
*1 buçuk su bardağı peynir rendesi
*Yarım bağ maydanoz
Üzerine;
*3 çorba kaşığı pekmez
*2 çorba kaşığı su
*Susam
Simit Dilim Poğaça Tarifi Yapılışı Hamur için maya, tuz, şeker yoğuracağımız kaba alınır, üzerine ılık su ve süt katılıp karıştırılır, beş dakika sonra sıvı yağ katılıp un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır Yedi ve katları olacak şekilde bezelere ayrılır, tereyağı eritilip hazır edilir, her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılıp yağ sürülür, yedi tane olunca son bezeye yağ sürülmeden streç filme sarılıp buzdolabında yağın donması için yarım saat bekletilir Tüm bezelere aynı işlem uygulanıp buzdolabında dinlendirilir, hamur dinlenirken maydanoz yemeklik doğranıp peynir ile karıştırılıp hazır edilir Dolapta dinlenen hamur unlanmış zeminde dikdörtgen olacak şekilde açılıp peynirli harç yayılır Rulo yapılıp iki parmak genişliğinde kesilir, pişerken yana kaymaması için çok hafif bastırılır Altı üstü pekmezli suda gezdirilip susama bulanır, yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*6 veya 6 buçuk su bardağı un
Arasına;
*125 gram tereyağı
İçine;
*1 buçuk su bardağı peynir rendesi
*Yarım bağ maydanoz
Üzerine;
*3 çorba kaşığı pekmez
*2 çorba kaşığı su
*Susam
Simit Dilim Poğaça Tarifi Yapılışı Hamur için maya, tuz, şeker yoğuracağımız kaba alınır, üzerine ılık su ve süt katılıp karıştırılır, beş dakika sonra sıvı yağ katılıp un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır Yedi ve katları olacak şekilde bezelere ayrılır, tereyağı eritilip hazır edilir, her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılıp yağ sürülür, yedi tane olunca son bezeye yağ sürülmeden streç filme sarılıp buzdolabında yağın donması için yarım saat bekletilir Tüm bezelere aynı işlem uygulanıp buzdolabında dinlendirilir, hamur dinlenirken maydanoz yemeklik doğranıp peynir ile karıştırılıp hazır edilir Dolapta dinlenen hamur unlanmış zeminde dikdörtgen olacak şekilde açılıp peynirli harç yayılır Rulo yapılıp iki parmak genişliğinde kesilir, pişerken yana kaymaması için çok hafif bastırılır Altı üstü pekmezli suda gezdirilip susama bulanır, yağlanmış tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir